ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Дежа вю за Григор на „Мастърс“ турнира в Париж

0
Григор Димитров - Андрей Рубльов
Снимка: БТА / BTA

Първата ни ракета Григор Димитров научи съперника си за първия кръг на последния за годината турнир от сериите „Мастърс“ във френската столица Париж. Хасковлията ще се изправи срещу талианеца Лоренцо Музети на старта на надпреварата, която е с награден фонд 7.6 милиона евро и ще се проведе от 30 октомври до 5 ноември.

Григор и Музети са с баланс по един успех дотук в срещите помежду им. По-рано тази седмица 32-годишният Димитров победи италианеца с 6:3, 6:4 за 94 минути на старта на турнира във Виена. 21-годишният италианец пък спечели с 6:4, 7:6 (3) на ¼-финалите в Акапулко през 2021-а година.

При успех над Музети българинът играе във втория кръг срещу руснака Даниил Медведев, от когото загуби на същата фаза във Виена преди два дни.

Водач в схемата на турнира е световният №1 Новак Джокович. Сърбинът не е играл от началото на септември, когато триумфира на US Open, след което записа една победа за Купа Дейвис. Той е водач в схемата и почива в първи кръг, след което ще срещне сънародника си Миомар кецманович или Томас Мартин Ечевери от Аржентина. Завръщане в игра ще направи и вторият в света Карлос Алкарас, който лекуваше контузия в последните седмици. Той ще чака Камерън Нори от Великобритания или французина Александър Мюлер във втори кръг.

Холгер Руне започва защитата на титлата си срещу победителя от двубоя между Стан Вавринка от Швейцария и италианеца Матео Арналди.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.