ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Григор Димитров подчини французин в Мадрид

0
Григор Димитров
Снимка: lap.bg

Най-добрият ни тенисист започна с трудна победа участието си на „Мастърс“-а в Мадрид. В среща от втория кръг Григор Димитров спечели срещу французина Грегоар Барер със 7:6 (6), 7:6 (2) и на шестнайсетинафиналите може да срещне номер едно в света Карлос Алкарас, при положение че испанецът надделее срещу Емил Руусувуори.

Любопитно е, че в срещата не се стигна до пробиви, а в двата тайбрека Гришо показа характер и здрава психика, и триумфира.

В първия тайбрек Димитров водеше с 2:0, 3:2, 4:2 и 5:4, но при 5:6 се наложи да спасява сетбол. Гришо изравни с перфектен сервис, после с ас направи 7:6 и след последвала двойна грешка на съперника, ликува.

Във втория сет Димитров преодоля критична ситуация, когато подаваше при 3:4. Българинът губеше с 15:40, но спаси две точки за пробив, а после при 40:40 и още една, и успя да вземе подаването си за 4:4.

В последвалия тайбрек Григор дръпна с 3:0 и 6:1 и постави точка на спорта с красив ретур при подаване на Барер.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.