ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Тотнъм може да реши титлата във Висшата лига, но Ман Сити няма да се даде лесно

0
Тотнъм Хотспър - Манчестър Сити
Тотнъм Хотспър - Манчестър Сити, Хюн-мин Сон и Ерлинг Халанд (Снимка: Twitter.com/Dennoh)

Достигнахме и до последната седмица от сезон 2023/2024 в английската Висша лига. Това, обаче, не означава, че наистина ще преминем финалната права, защото през седмицата предстоят да се изиграят три отложени двубоя, преди в неделя да сложим официално край с последния кръг.

Един от двубоите през работната седмица пък ще има пряко отношение към битката за титлата между Арсенал и Манчестър Сити. „Артилеристите“ спечелиха гостуването на Манчестър Юнайтед с 1:0 в неделя и по този начин осигуриха, че всичко ще се реши в последния ден от кампанията. Във вторник пък „гражданите“ имат тежко гостуване на Тотнъм Хотспър в Лондон и имат възможност да вземат нещата в свои ръце, ако постигнат положителен резултат.

Тотнъм наистина може по случайност да помогне на големия си градски съперник Арсенал да спечели първа титла в шампионата от 20 години насам, ако успее да вземе нещо от Манчестър Сити във вторник вечер. След поредица от четири загуби, „шпорите“ се върнаха на пътя на победите в събота следобед, когато направиха плен обрат, за да надвият Бърнли с 2:1 и да запазят петото място. По този начин запазиха и шансовете си за класиране в Шампионската лига, след като изостават с пет точки от четвъртия Астън Вила, който има само един мач до края на кампанията.

Междувременно, Сити демонстрира характерния си стил, като си осигури убедителна победа с 4:0 над Фулъм на „Крейвън Котидж“, за да продължи с натиска върху „артилеристите“ на Микел Артета. Разликата в момента е само точка в полза на лондончани, но при победа „гражданите“ ще дръпнат с две и ще държат съдбата си в своите ръце.

Притесненията на Тотнъм относно контузиите са свързани с отсъствието на нападателя Ричарлисон, който беше оставен и извън отбора на Бразилия за Копа Америка. Мениджърът Ангелос Постекоглу разкри, че нападателят има проблем с прасеца и клубът все още очаква резултатите от изследванията. Ив Бисума, Тимо Вернер, Бен Дейвис, Дестини Удоджи, Фрейзър Форстър и Райън Сесеньон също остават извън игра.

Вероятен състав на Тотнъм Хотспър (4-2-3-1): Гулиелмо Викарио – Педро Поро, Кристиан Ромеро, Мики ван де Вен, Оливър Скип – Пиер-Емил Хойберг, Папе Матар Сар – Бренан Джонсън, Джеймс Мадисън, Деян Кулусевски – Хюн-мин Сон

В лагера на Сити също имат някои притеснения преди мача в северен Лондон. Нейтън Аке беше заменен от Кайл Уокър още през първото полувреме по време на двубоя с Фулъм, след като показа признаци на дискомфорт. Джак Грийлиш пък изобщо не беше в състава за мача с „котиджърс“ поради заболяване, като и двамата сега остават под въпрос за сблъсъка с Тотнъм.

Вероятен състав на Манчестър Сити (4-2-3-1): Едерсон – Кайл Уокър, Рубен Диаш, Мануел Аканджи, Йошко Гвардиол – Родри, Матео Ковачич – Бернардо Силва, Кевин Де Бройне, Фил Фодън – Ерлинг Халанд

През последните години Тотнъм доминира над Ман Сити, когато играе на собствен терен, макар че „гражданите“ спечелиха последния двубой в Лондон през януари във ФА Къп. Във Висшата лига, обаче, последният път, в който „небесно-сините“ си тръгнаха с трите точки от английската столица, бе през 2018-а година. Все пак, на хартия, отборът на Гуардиола изглежда твърде страхотен, за да претърпи поражение, особено като се има предвид какъв е залогът.

Точно на това разчита и букмейкърът Palms Bet, който дава сериозно предимство за победа на Манчестър Сити с коефициент от 1.36, докато този за Тотнъм е 7.50. Ставката за равенство пък е определена на 5.75.

Очаквайте в сряда превю и за останалите два отложени двубоя Брайтън – Челси и Манчестър Юнайтед – Нюкасъл!

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.