ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Гонзо: Футболист от Бундеслигата може да играе за България

0
Георги Иванов
Снимка: lap.bg

Техническият директор на националния отбор Георги Иванов обяви, че от следващата година за България може да играе футболист, който сега е титуляр в своя тим в германската Бундеслига.

„След Лукас Петков има още един футболист от Германия, който ще играе за България. Това е Фабиан Нюрнбергер. Той играе за Дармщад в Бундеслигата. Неговата майка е българка. Предприели сме всички мерки да му изкараме български паспорт, за да може, ако не за настоящия квалификационен цикъл, който завършва през ноември, то през следващата година този футболист да бъде в националния отбор“, каза за БНТ Гонзо.

Фабиан Нюрнбергер е роден на 28 юли 1999 година в Хамбург и започва с футбола в местния гранд Хамбургер. След това играе в школите на Айнтрахт Нордещед и Нийндердорфер. Започва професионалната си кариера в Нюрнберг през 2018 година, като първо играе за втория отбор.

След това пробива в първия тим, където става основен играч и записва 106 мача във всички турнири, в които бележи 7 гола. Подвизава се в центъра или лявата зона на халфовата линия. През това лято преминава в спечелилия промоция Дармщад със свободен трансфер. Титуляр е за тима и в трите досегашни срещи от новия сезон в Бундеслигата.

„Следим и други български наследници в чужбина. Има такива футболисти. Даже при по-малките – 14,15,16-годишни футболисти, има по 4-5 човека от Атлетико Мадрид, Севиля и Шалке. Това са футболисти, които ние след 4-5 години ще очакваме да показват ниво в националния отбор“, заяви още Георги Иванов.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.