ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Голямо признание за бореца Семьон Новиков

0
Семен Новиков
Снимка: LAP.bg

Семьон Новиков е „Спортист номер 1“ на Българската федерация по борба за 2023 година. Натурализираният у нас украинец се състезава в категория до 87 килограма класически стил.

През измнаващите 12 месеца той завоюва за България бронзови медали на Световното първенство в Сърбия, на Европейското в Хърватия и си осигури квота за Олимпийските игри в Париж догодина. 

Втори остана Едмонд Назарян, а Юлияна Янева трета. Треньор на годината е Братан Ценов, който е селекционер на националния отбор по класическа борба.

Сред клубовете отличиха Бургас (жени), ЦСКА (класически стил) и Берое (свободен стил).

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев и президентът на федерацията Христо Маринов наградиха призьорите на церемония в Националния спортен комплекс „Диана“. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.