Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Голямата енигма в състава на Кръстаич поставя под въпрос методите на сърбина

0
България срещу Унгария
БТА / BTA

В понеделник вечер България отново не успя да покаже най-доброто си лице в унгарската столица Будапеща. Възпитаниците на Младен Кръстаич загубиха тежко с 0:3 на „Пушкаш Арена“ пред над 60 хиляди зрители. Това беше втора поредна загуба за „лъвовете“ след тази от Черна гора с 0:1 на „Хювефарма Арена“ преди няколко дни. По този начин българите са на последно място без актив и без отбелязано попадение в своята група „G“.

Сръбският наставник на трикольорите продължи с мисията си по подмладяването на състава, след като повика нови любопитни имена за тези евроквалификации, а сред тях бе абсолютният дебютант Ивайло Марков, който дори стартира като титуляр за „лъвовете“ в Будапеща.

Ивайло Марков

Централният защитник на втородивизионния полски Подбескидзе може би бе най-голямата изненада сред избраниците на Кръстаич. Дебютът на 25-годишния Марков обаче не премина много добре, след като беше хвърлен в дълбокото много бързо. Макар че нямаше пряка вина за нито един от трите голове на Унгария, той не получи висока оценка за представянето си. Статистическият портал SofaScore.com му даде оценка от 5.9 по десетобалната система. Марков обаче игра само през първото полувреме и се отчете с две изчиствания и с един пресечен пас. Той докосна топката точно 31 пъти, а успеваемостта при пасовете му бе 69.2%.

Като цяло Марков е леко непознато име за българския футболен фен. Той е юноша на Сливнишки герой, а също така преминава през Локомотив Пловдив, Царско село, Дунав Русе и Черно море.

Унгария - България

Той има участия в елита на българския футбол с екипите на Дунав през сезон 2017/2018, като изиграва общо 10 мача. През кампаниите 2019/2020 и 2020/2021 има съответно 18 и 19 срещи за Царско село. След като отборът се разформирова, бранителят имаше оферта от Левски, но я отказа заради нестабилното финансово положение на „сините“.

Вместо това той пое към чужбина, където подписа с елитния Апоел Хадера през лятото на 2021-а година. Преди началото на този сезон Марков облича екипа на втородивизонния полски Подбескидзе. Данни за представянето му там обаче почти липсват и е интересно с какво е спечелил доверието на Кръстаич. Той има общо 18 изяви за тима във всички турнири, в които е получил 4 жълти картона. В последните си два мача преди квалификациите бе титуляр за тима си в първенството, а отборът му заема седмото място с 36 точки, на две от зоната за плейофи за влизане в елита.

Унгария - България

Лесно е да го обвиним за недоброто представянето, но трябва първо да погледнем цялостната картинка и ситуацията в националния отбор. След загубата от Унгария неговият колега в отбрана – Валентин Антов, сподели, че това са възможностите на тима в момента.

Младен Кръстаич се заел с много хубава, но тежка задача, за която е необходимо време. Въпросът е дали наистина избира правилните играчи за постигането на голямата цел – а именно участие на голямо първенство. Следващите мачове на България по пътя към ЕВРО 2024 са през юни, когато гостуваме на Литва и приемаме съседите ни от Сърбия.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.