Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Голям! Едмонд Назарян се класира за финала на Евро 2023

0
Едмонд Назарян
Източник: БФБ

Едмонд Назарян ще играе за златния медал на Европейското първенство по класическа борба. Синът на легендарния Армен Назарян победи Гиворг Гарабян (Армения) с 5:1 точки в полуфинала и в неделя ще излезе за короната на Стария континент.

В спор за златото Еди ще има срещу себе си молдовеца Виктор Чубану, който е световен и европейски шампион по борба. Шампионатът се провежда в Загреб, Хърватия.

Нашето момче започна в турнира на 60 килограма с успех над азера Нихат Мамадли със 7:3 точки. В четвъртфиналите се развихри срещу унгареца Ерик Торба (8:0).

Миналата година Едмонд Назарян завоюва сребърен медал за България от Световното първенство. Така учуди много специалисти по борба, защото на толкова крехка възраст прави чудеса на тепиха срещу опитни състезатели с дългогодишна кариера. Техниката му пък е от най-висок клас.

След малко на тепиха излиза Кирил Милов, който ще се бори за място на финала при 97-килограмовите.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.