Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

„Гласът на фена е божи глас“: Ботев Пловдив е примерът

0
Конгрес БФС
Снимка: БТА

Ботев Пловдив обяви, че ще гласува за Димитър Бербатов на днешния изборен конгрес на БФС. „Жълто-черните“ си направиха добър ПР през вчерашния ден, в който пуснаха допитване до феновете си. А почитателите на „канарчетата“ бяха категорични – с 94% Бербатов печели одобрението им спрямо другите шестима кандидати – Георги Иванов, Петьо Костадинов, Манол Иванов, Георги Градев, Георги Захариев и Михаил Касабов.

Определено изборът на привържениците беше очакван и резонен. Екипът на Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров вече три години се бори срещу статуквото и участва на два конгреса. Първият бе загубен при противоречиви обстоятелства през 2021 година. Вторият пък бе непосредствено отменен през март 2022 година – отново при спорни доводи от страна на Футболния съюз.
хотел "Маринела" –(Снимка: БТА)
Глас за Гонзо едва ли и някой от страна на „жълто-черните“ си го е помислял. Иванов е изключително негативна фигура в историята на Ботев и не защото е лице на пловдивския съперник Локомотив. Бившият нападател неколкократно е влизал в спорове с фенове и управленски лица от „жълто-черния“ лагер. Показвал е дълбоко неуважение и разправиите не са му чужди. Чужд му е единствено респектът към опонента. Близък му е острият език, натрапчивото държание и обидите към неудобните.
Георги Иванов-Гонзо
Георги Иванов-Гонзо (Снимка: БТА)
Касабов изглеждаше опция за Ботев Пловдив. За жалост на 68-годишния функционер, глас от стадион „Христо Ботев“ няма да има. Очевидно и Ботев, и феновете му смятат, че най-опитният сред кандидатите за БФС не заслужава вот под никаква форма. И трябва да кажем отново очаквано– когато си бил три десетилетия вицепрезидент и няма резултати срещу името ти, изходът е един-единствен.

Михаил Касабов
Михаил Касабов (Снимка: БТА)
Вицешампион във вота на феновете на „канарчетата“ е Георги Градев. И няма по-логично от това. Експертизата на спортния адвокат е безспорна, а екипът му изглежда доста стабилен. Въпреки че в него е Павел Колев – също фигура с пряко влияние в Локомотив Пловдив. Тук е и огромната разлика с Георги Иванов. Авторитетите на Колев и Иванов са коренно противоположни, точно колкото и речникът на двамата.

И така стигаме до най-логичния избор – Димитър Бербатов. Бившият голаджия на Манчестър Юнайтед е един от малкото светли лъчове в българския футбол със своята експертиза и контакти. Самото име Бербатов е марка по света и всичките опити за очерняне в последните седмици, месеци и години не успяха да повлияят на общественото мнение. То е категорично – Бербатов е човекът, призван да оглави БФС.

Димитър Бербатов
Димитър Бербатов (Снимка: БТА)
Прави чест на Ботев, че по толкова демократичен и открит начин определи своя фаворит. Още от края на миналата седмица пловдивчани поканиха кандидатите за Бояна на дебат, на който да се запознаят детайлно с идеите им. Анкетата в най-голямата социална мрежа Фейсбук пък само доказа намеренията на Ботев за прозрачност и правдив избор.

Именно в социалната мрежа „канарчетата“ обявиха финалната си подкрепа за Бербатов, доказвайки, че анкетата не е само ПР ход, ами наистина ще се вслушат в своите фенове. Ботев е един от флагманите на футболната и фенска култура в България и на Балканския полуостров. Точно като такъв клуб даде пример как сега и занапред трябва клубовете да се отнасят по чувствителни въпроси като този за президент на БФС.

Кой ще води българския футбол не е самосиндикално решение на делегата от съответен клуб или неговия президент. Гласът трябва да идва в пълна координация с всички звена на клуба – управленско тяло, спортно-технически щаб, фенове.

Vox pópuli vox Déi. Мъдра и добре позната латинска сентенция. Или просто глас народен – глас божи.
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.