ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Няма спирка: Жирона помете пореден съперник и отново е на върха (ВИДЕО)

0
Барселона - Жирона
Снимка: БТА / BTA

Скромният Жирона продължава да впечатлява и да печели мач след мача, след като в понеделник вечер възпитаниците на Мичел разбиха с 3:0 състава на Алавес в последна среща от 17-ия кръг на испанката Ла Лига. По този начин каталунците отново се завърнаха начело във временното класиране.


Всичко стартира в 23-ата минута, като Артьом Довбик довкарва отблизо една отбита от вратаря Антонио Сивера топка след изстрел на Ян Коуто за 1:0.

Три минути преди почивката домакините удвоиха преднината си. Коуто се справи с опеката на прекия си пазачч Хави Лопес по дясното крило и върна към Порту, който от движение прати топката по тревата в мрежата за 2:0.

В 59-ата минута падна и третият гол, за който отново Коуто имаше основна роля. За пореден той навърза Хави Лопес и след това бе фаулиран за дузпа от защитника на гостите. Довбик се нагърби с изпълнението и бе точен за крайното 3:0.

Така Жирона, който няма загуба от края септември, отново поведе колоната в Испания с 44 точки, като им две повече от втория Реал Мадрид. Алавес остава 13-и с 16 пункта, с три повече от първия под чертата Селта Виго.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.