ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Жирона и Барселона се сблъскват челно в Кръг №34 на Ла Лига

0
Барселона - Жирона
Снимка: БТА / BTA

В заключителните дни от испанското първенство ни очакват няколко много вълнуващи мача. Програмата на 34-ия кръг включва и вариант, в който Реал Мадрид ще отпразнува официално шампионската титла.

В следващите редове ще насочим погледите към мача на „лос бланкос“ от уикенда, както и към дори още по-обещаващ сблъсък.

Жирона – Барселона

Каталунско дерби, което през този сезон се превърна и в такова за челните места. Хитът Жирона се представя сензационно и ще опита да грабне историческа втора позиция в Ла Лига. Освен това отборът никога не е постигал дубъл от победи срещу колоса от едноименния град. Артьом Довбик отново е под светлините на прожекторите. Украинецът е с 19 гола и 5 асистенции, като е основен фаворит за голмайсторския приз.

Роберт Левандовски обаче го подгони последните седмици. С хеттрика му Барселона си осигури победа срещу Валенсия по-рано през седмицата. Това беше първият мач след решението на Шави все пак да остане в отбора, а след слабо първо полувреме Барса взе нещата в свои ръце и наложи волята си. Вероятно специалистът ще заложи на идентичен стартов състав. Дилемата е Фермин Лопес или Педри да започне в средата.

Нашата прогноза е за над 3.5 гола за 1.95 в Palms bet.

Реал Мадрид – Кадис

„Кралете“ могат да осигурят рекордна титла още тази събота. Това обаче би се случило при победа в сблъсъка и благоприятен резултат на каталунското дерби. Очаква се Карло Анчелоти да даде почивка на голяма част от звездите си. Ротацията се налага заради предстоящия реванш в Шампионска лига с Байерн Мюнхен. Това се случи и в последния кръг срещу Реал Сосиедад, като все пак „лос бланкос“ спечели с 1:0 визитата.

Арда Гюлер започна титуляр и вкара единствения гол на „Сан Себастиан“. Би било напълно логично талантът отново да получи шанс да стартира от първата минута. 

Кадис е в сериозна беда. „Пиратите“ успяха да измъкнат едва равенство вкъщи от съперника за оцеляване Майорка. Кризата с контузии е сериозна, което лимитира опциите в защита и сред халфовете. Напред пък ще се избира измежду два от четиримата налични нападатели. Мястото на Хуанми е сигурен. Ще му партнира един от тройката – Крис Рамос, Макси Гомес и Рожер Марти, който изпусна страхотен шанс да донесе победа над Майорка в самия край.

Нашата прогноза е за победа с повече от един гол разлика в полза на Реал. Коефициентът за азиатски хендикап -1,5 е 1.90 в Palms bet.

Севиля – Гранада

Севиля ще е без младия си нападател Исаак Ромеро, който заради контузия ще пропусне края на сезона. Доди Люкебакио вероятно ще започне с Йосеф Ен-Несери. Сусо пък е наказан, което също е сериозен удар за андалусийци. Така в титулярния състав ще има поне две промени спрямо дербито с Реал Бетис преди седмица, което завърши 1:1.

Гранада се събуди в края на сезона и може да използва инерцията за началото на следващия. Хосе Рамон Сандовал може да използва и същата стартова единайсеторка като тази от победата над Осасуна с 3:0 миналия уикенд.

Нашата прогноза е успех за Севиля при коефициент 1.75 в Palms bet.

Програма за мачовете от 34-ия кръг в Ла Лига:

Петък, 3 май:

22:00| Хетафе – Атлетик Билбао 0:2

Събота, 4 май:

15:00| Реал Сосиедад – Лас Палмас

17:15| Реал Мадрид – Кадис

19:30| Жирона – Барселона

22:00| Майорка – Атлетико Мадрид

Неделя, 5 май:

15:00| Осасуна – Бетис

17:15| Селта Виго – Виляреал

19:30| Валенсия – Алавес

22:00| Райо Валекано – Алмерия

22:00| Севиля – Гранада

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.