ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Георги Петков оглави престижна класация

0
Георги Петков
Източник: Lap.bg

Международната федерация за футболна история и статистика обяви класация за най-възрастните футболисти, които са записали мач в елитните дивизии през календарната 2022 година.

Начело в подреждането е вратарят на Славия – Георги Петков. Ветеранът за последно пази на вратата на „белите“ на 20 февруари в двубоя срещу ЦСКА на стадион „Александър Шаламанов“. Тогава бившият национал бе на 45 години и 343 дни.

Отборът му загуби с 2:3, а Петков беше изведен с линейка от терена след жесток сблъсък с Жорди Кайседо. Той така и не игра повече за „белите“ след тази контузия, припомня „Телеграф“.

Втори в класацията е египтянинът Мохамед Абдел Монсеф, популярен като Уса. Той игра за Ал Итихад срещу Замалек през август на възраст от 45 г. и 198 дни (Петков го изпреварва със 145 дни).

Трети е боливиецът Даниел Вака, който е записал мач за Роял Пари на 43 г. и 324 дни.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.