Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Георги Какалов: Кръстаич се подиграва с България

0
Георги Какалов
Снимка: Facebook

Бившият нападател на Ботев Пловдив и други наши отбори Георги Какалов отправи тежки критики към Младен Кръстаич след втората ни поредна загуба в европейските квалификации, този път от Унгария с класически резултат в Будапеща.

„Това, което прави Кръстаич, е подигравка с националния отбор на България. Той казва, че подмладява отбора, но сега ли се прави подмладяване, когато започнаха европейските квалификации. За подмладяване има нужното време, преди да започнат най-важните мачове. Но за какво подмаладяване говори той, щом в състава е 34-годишният Спас Делев. Отделно 90 процента от играчите, които Кръстаич повика, не играят в своите клубове“, каза за Nostrabet Какалов.

„Вземете например Никола Илиев, който има качества, но още е в младежите на Интер. Валентин Антов, да не би да играе редовно в Монца. Ами атаката. Кирил Десподов и Спас Делев не са чисти нападатели, а играят заедно напред в националния. Така на практика България играе без нападатели. Чух Кръстаич да казва, че това са най-добрите играчи, които е поканил. Пълна заблуда. Най-добрите ни футболисти не бяха поканени. Ние имаме такива с опит, някои от тях играха в предните контроли при Кръстаич и тогава имаше резултати. Ако ги беше поканил и сега, нямаше да загубим от Черна Гора. Да не изреждам имена, всички ги знаят“, допълни Георги.

„Чест прави на Унгария, че ни пожали и не тръгна да ни унижава след почивката. Затова унгарците заслужават уважение. Но вижте какви бяха техните играчи – живи и пъргави. Всичко е до подбор, до селекция. А при нас е обратното. Направихме футбола масов спорт и въведохме такси за подрастващите. Така унищожаваме много таланти, на които родителите не могат да плащат такси, защото гледат преди всичко да имат пари за храна и оцеляване. Няма ли цялостна промяна в управлението на футбола и школите, и то в най-ранна възраст в школите, за да станат и по-отговорни треньорите, не е реално да говорим и за подмладяване на националния тим“, каза още Георги Какалов.  

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.