Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Галатасарай се завърна в ШЛ, Брага и Йънг Бойс също намериха място в групите (СНИМКИ)

0
Галатасарай - Молде
Снимка: БТА / BTA

Във вторник вечер се изиграха първата порция от три мача-реванш от плейофите на Шампионската лига. Участие в групите на турнира си осигуриха Галатасарай, Спортинг Брага и Йънг Бойс.

Турският шампион Галатасарай ще играе в групите на най-престижния клубен турнир – Шампионската лига, след като постигна победа и в реванша над норвежкия Молде с 2:1 и с общ резултат от 5:3 продължи към същинската фаза на надпреварата. Скандинавците ще се задоволят с участие в групите на Лига Европа.

Галатасарай - Молде

Галатасарай - Молде

Домакините стартираха ударно и поведоха още в седмата минута от дузпа, която беше отсъдена за срещу Мауро Икарди. Аржентинецът сам се зае с изпълнението и бе точен за 1:0.

Галатасарай - Молде

Галатасарай - Молде

Молде обаче се опъна и в 66-ата минута възстанови равенството, когато Ерик Хестад се разписа след хубава атака по десния фланг и асистенция на Емил Брейвик.

Галатасарай - Молде

Галатасарай - Молде

Гостите дори имаха шанс да направят пълен обрат в 82-ата минута, когато Ветон Бериша прати топката във вратата на капитана Фернандо Муслера, но попадението не бе зачетено заради засада след проверка със системата ВАР.

Галатасарай - Молде

Галатасарай - Молде

Галатасарай си осигури участие в груповата фаза на ШЛ в третата минута от добавеното време, когато Анхелиньо отбеляза красив гол от фаул за крайното 2:1.

Напред към групите на турнира на богатите продължи и португалският Брага, който се наложи с минималното 1:0 като гост на гръцкия Панатинайкос в реванша. Единственото и победно попадение отбеляза Брума в 83-ата минута. Така иберийците се класираха с общ резултат от 3:1 от двата мача.

В последната среща от вторник вечер Йънг Бойс разби по категоричен начин израелския шампион Макаби Хайфа с 3:0 и също намери място сред най-добрите в Европа. След като в първия мач гол не падна, сега паднаха цели три. Седрик Итен откри в 23-ата, а пет минути по-късно Абдулайе Сек си отбеляза автогол и удвои аванса на домакините. Всичко беше решено минута след почивката, когато Филип Угринич оформи крайния резултат от 3:0.

В сряда предстоят последните три реванша от плейофите в Шампионската лига. Тогава играят АЕК Атина – Роял Антверп (0:1), Копенхаген – Ракув Ченстохова (1:0) и ПСВ Айндховен – Рейнджърс (2:2).

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.