Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Футболистите на Левски и ЦСКА с идентична оценка преди Вечното дерби

0
ЦСКА - Левски
Снимка: LAP.bg

В дните преди Левски – ЦСКА двата вечни съперника изглеждат много равностойни. По традиция Вечното дерби е непридвидимо, но сега… Анализаторите и буймейкърите трудно дават и леко предимство на „сини“ или „червени“. От авторитетната платформа „Transfermarkt“ също оценяват двата състава почти идентично. Разликата им е едва 230 хиляди евро!

Футболистите на 31-кратния шампион струват 18.88 милиона евро, докато тези на вековниците – 18.65 милиона от същата валута.

Най-скъпият играч обаче е в редиците на Левски. В следващите редове ще направим съпоставка на двата отбора.

Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц, ЦСКА
Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц, ЦСКА (Снимка: Facebook.com/CSKA Sofia)

Норвежците са най-скъпи в ЦСКА

Порталът поставя Джонатан Линдсет първи в списъка с 2.5 милиона евро, а сънародникът му Тобиас Хайнц го следва с 2 милиона. Именно те са натоварени с високи очаквания да поведат ЦСКА към така бленуваната 32-а титла този сезон. Хайнц обаче е с контузия и е под въпрос за Мач №1 на България. Освен това последно време формата му значително спадна, а това до голяма степен се дължи на негови залитания извън терена.

Един от играчите в най-добра форма – Матиас Фаетон, е с цена 1.6 милиона евро. Именно толкова бяха платени за правата му от ЦСКА през лятото и това се превърна в най-скъпия трансфер в Борисовата градина от две десетилетия. Следват контузените защитници Юрген Матай и Иван Турицов със сътветно 1.3 милиона и 1.2 милиона, на колкото е оценяван и Марселино Кареасо. Низвергнатите Лазар Туфегджич и Брадли де Нойер биха стрували 1 милион евро при продажба, гласи изданието. Те обаче на 99% ще напуснат като свободни агенти.

Кристиан Стоянов и Хосе Кордоба
Славия - Левски, Кристиан Стоянов и Хосе Кордоба (Снимка: Официален сайт на ПФК Левски)

Защитник се котира много над всички в Левски

Централният бранител Хосе Кордоба е оценен на 3.2 милиона евро. Тази сума е близко до търсената за него на стадион „Георги Аспарухов“. Панамецът вероятно ще бъде продаден през лятото, но до тогава е считан за твърд титуляр и стълб в ариегарда. Вторият най-скъп играч на Левски е Андриан Краев, който обаче ще си тръгне без трансферна сума непосредствено след края на сезона. Това е причината да е „замразен“ от ръководството. Националът тренира с дублиращия отбор.

Следват трима футболисти, които в последно време се оценяват все по-високо – Пламен Андреев (1.8 млн.), Марин Петков (1.5 млн.), Рикардиньо (1.5 млн.). Един от капитаните Цунами пък струва 1.3 милиона евро, а Келиан ван дер Каап – 1 милион.

Фернандо Каранга ЦСКА
Фернандо Каранга вече връща формата си (Източник: facebook.com/cskasofiaofficial)

Кои не попадат в списъка, но могат да решат дербито?

Фернандо Каранга търси възраждане на кариерата си и към момента е оценяван на едва 175 хиляди евро. Той обаче е считан за най-сериозната заплаха за вратата на „сините“. Бразилецът има три гола срещу Левски и често влиза в закачки с този съперник. За него личи, че мачовете с другия столичен гранд са по-специални. При предишния си престой излезе като титуляр в издание на Вечното дерби дни, след като загуби майка си. Именно тогава бе контузен от Хали Тиам, което вероятно сега допълнително го мотивира да натрие носовете на „сините“.

Левски пък ще разчита много на Джавад Ел Джемили, а за него според портала могат да се вземат 600 хиляди евро. Испанецът с марокански произход се намира в отлична форма. От началото на сезона има 8 гола и 4 асистенции и отбраната на „червените“ ще трябва много да внимава за набезите му.

Джавад Ел Джемили
Славия - Левски, Джавад Ел Джемили (Снимка: Официален сайт на ПФК Левски)
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.