ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Футболен рекет за първия човек в Левски

0
Левски
Снимка: БТА

Станислав Генчев още не е провел първата си тренировка с Левски, но вече бе подложен на футболен рекет след необмислено изказване на агента на Пламен Андреев.

Според него вратарят е оценен на 2 милиона евро от популярния германски уеб сайт „Transfermarkt“, но въпреки това ще бъде оставен на пейката.

Разбира се, в една демократична държава всеки е в правото си свободно да изразява мнение, но в случая мениджърът на Пламен едва ли осъзнава каква лоша услуга прави на клиента си, най-малко защото не е негова работа да се меси в клубната политика и работата на треньора.

След подобни думи има старши треньори, които със сигурност биха спрели да разчитат на Пламен, за да покажат на този, който го представлява, кой командва парада в един клуб и че не се поддават на изнудване, и за да не допуснат да бъде „взривена“ съблекалнята.

Пламен Андреев
Пламен Андреев (Снимка: БТА)

Въпросният мениджър обаче вероятно има късмет, че Станислав Генчев първо не е дребнав човек и второ, държи на принципа си в отборите, които води, да играят тези, които се намират в най-добро моментно състояние, без да се съобразява с имена и минали заслуги.

Всичко това предполага, че Андреев ще има равен старт с новия чужд вратар, който ще бъде привлечен всеки момент и Иван Андонов по време на лятната подготовка.

Тримата ще получат достатъчно шансове в контролните срещи и е вън от съмнение, че който от тях убеди Генчев, че заслужава да започне новото първенство като титуляр на вратата, ще получи неговото доверие. С уговорката, че в хода на сезона при определени обстоятелства наставникът може да променя избора си.

Специално към Пламен обаче до този момент всички треньори на „сините“ са били търпеливи и толерантни, и въпреки грешките, които допуска, дали заради растежа и младостта си, дали заради лабилна психика или по-чисто футболни причини, той най-често е оставал първи вариант, откакто започна да пази редовно на представителния тим.

Неслучайно Андреев стигна и до младежкия национален тим, макар и далеч по-млад от съотборниците си, а в един момент влизаше и в полезрението на селекционера на А отбора на България.

Точно в този момент обаче той не се нуждаеше от подобни „гръмки фрази“ на своя импресарио и след като на Станислав Генчев няма да му хареса подобен ултиматум, всичко около бъдещето на Андреев зависи от самия него – от това, което показва в тренировките и евентуално в мачовете.

Относно пък афишираната цена от 2 милиона евро на Пламен, нека припомня на неговия агент, че едно нещо струва точно толкова, колко ти дават за него, както гласи една стара еврейска поговорка.

Това означава, че един ден, ако се стигне до трансфер на Андреев, сумата за неговите права ще е такава, за която си стиснат ръцете продавача Левски и купувача.

Левски
Левски (Снимка: БТА)

Иначе е нормално мениджърът да иска стражът да бъде продаден за колкото се може повече пари, за да прибере колкото се може по-тлъста комисионна.

Все си мисля обаче, че с оглед на създалото се напрежение около Пламен Андреев, ако през наближаващия трансферен прозорец „сините“ получат изгодна оферта за него, която дори и да е много под тези два милиона евро, талантът ще бъде изтъргуван.

Най-малкото, защото в клуба ще искат да избегнат повторение на ситуацията с Андриан Краев, който ще напусне като свободен агент този месец, след като в началото на годината отказа окончателно да подпише нов договор.

А Краев бе национал и един от футболистите, за които Левски можеше да вземе прилична трансферна сума, която да му помогне за изчистване на някои от огромните задължения, с които клубът се бори през последните години.

Подобно на Краев, Андреев също може да донесе свежи пари на родния си клуб, ако бъде продаден, но при положение че не случи през лятото, могат да се получат усложнения.

Предвид това, че контрактът на Пламен изтича през юни 2025-а, той със сигурност ще получи предложение да преподпише, тъй като в противен случай от 1 януари следващата година ще има право да преговаря с всеки друг клуб и да подписва предварително споразумение, което да влезе в сила от 1 юли 2025-а.

Ако допуснем обаче хипотетичен сценарий, че Пламен остава резерва тази есен, нищо чудно под давлението на „алчния“ му агент да не приеме офертата за нов контракт. Тогава вратарят няма да играе един сезон, но после ще е свободен да си тръгне и Левски няма да вземе нито лев за него.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.