ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Французи вдигат мизата за играч на Ботев

0
Уме Емануел
Снимка: Сайт на Ботев Пловдив

Френският Бордо е отправил нова оферта за нападателя на Ботев Пловдив Уме Емануел. 18-годишният нигериец привлече вниманието на жирондинците в края на миналия сезон и те отправиха запитване за него, но то не се доближаваше до исканите от жълто-черните около 3 милиона евро.

Сега френските медии пишат, че Бордо е направил ново предложение, което е завишено, но и то не покрива изискванията на Ботев. Французите обаче се надяват, че „канарчетата“ ще приемат тази сума и ще си запазят солиден процент от следваща продажба.

Към Уме интерес има също от белгийските Стандарт Лиеж и Андерлехт, както и от друг френски тим – Валансиан.

През миналия сезон Емануел изигра 16 мача за Ботев във всички турнири и вкара един гол – при победата над Черно море с 2:1 във Варна, а в първия кръг на новото първенство той влезе като резерва при равенството в битката за Пловдив.

Уме се представи силно на Световното първенство за младежи до 20 години в Аржентина и именно там е наблюдаван от въпросните клубове. Заедно с него в състава на Нигерия бе и друг играч на Ботев – Точукво Нади, към когото също има интерес от чужбина.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.