Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Фиорентина шокира цял Неапол, Рома с още една победа в Серия А

0
Фиорентина
Снимка: БТА

 Фиорентина шокира италианския шампион Наполи и го победи с 3:1 като гост в двубой от осмия кръг на Серия А.

„Ла Виола“ откри резултата още в 7-ата минута, когато се разписа хърватският флангови нападател Йосип Брекало.

Непосредствено преди почивката партенопеите изравниха чрез звездата си Виктор Осимен, който се разписа от дузпа. Самият нигериец бе препънат от Пиетро Терачано. Това се случи в добавеното време на първата част.

 След паузата Фио изкова успеха си с попадения на Джакомо Бонавентура в 63-ата минута и Нико Гонсалес в добавеното време.

В течение на втората част, докъм 75-ата минута, „адзурите“ бяха натиснали флорентинци, а с най-сериозния пропуск се отчете Осимен.

С успеха Фиорентина събра 17 точки и се изкачи на четвъртото място във временното класиране. Наполи върви пети със същия актив. Лидер е Милан с 21.

В друг двубой от днешния ден Рома победи с категоричното 4:1 новака Каляри. Ромелу Лукаку се разписа на два пъти в полза на „джалоросите“, които постигнаха трети успех в рамките на само една седмица.

Ромелу Лукаку, Рома

Хосем Ауар даде аванс за „вълците“ в 19-ата минута на срещата, а две минути по-късно Лукаку откри головата си сметка в мача и реализира втория гол за Рома.

Андреа Белоти в 51-ата минута направи 3:0 за столичани, а осем минути по-късно Лукаку вкара втория си гол в двубоя. Уругваецът Наитан Нандес в 86-ата минута отбеляза почетния гол за сардинци, които се намират на 20-то място в класирането с актив от само 2 точки.

Рома заема десето място в италианския шампионат с 11 точки.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.