ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ФИФА наложи вето заради футболист на ЦСКА

0
Марселино Кареасо
LAP.bg

Световната футболна централа ФИФА спря трансферите на колумбийския Онсе Калдас. Бившият клуб на Марселино Кареасо от ЦСКА дължи 30% от трансферната сума за халфа на бившия му клуб – венецуелския Монагас. Сумата не е особено голяма, но колумбийците не са пожелали да я платят.

Според журналиста Пипе Сиера FIFA вече е наложила санкцията на колумбийския тим, който трябва да се издължи на колегите си от Венецуела, ако иска да махне ветото.

Кареасо пристигна в ЦСКА именно от този отбор през септември 2022 година и се превърна в основен футболист на Саша Илич. Той дойде като крило, но бе преквалифициран като халф, където се утвърди.

За колумбийския тим Кареасо има 140 мача и 20 гола плюс 7 асистенции, които направи в рамките на 4 години между 2018 и 2022.

Сумата, която Онсе Калдас трябва да плати на Монагас не е голяма, но клубът реши пръвоначално да обжалва санкцията.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.