Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Февруари в България – футбол или нещо подобно

0

Треньорът на Левски Станимир Стоилов за пореден път подхвана темата за мачовете в България през зимата. Специалистът изрази желание за разговори и смяна на схемата на мачове у нас, за да не се налага да се играе футбол в най-студените месеци. За пореден път обаче няма кой да го чуе. 

Още преди няколко години започнаха да се сондират мнения за смяна на формата спрямо атмосферните условия. Някои го приеха добре, други с насмешка. А промяна така и не дойде.

Сега започват мачовете от пролетния дял и сме наясно какво ще се случва на 60-70% от двубоите. Корида с елементи на хокей, контузени играчи и почти никакъв футбол.

Някои обясняват как в големите първенства играят дори януари. Но там имат условия да го правят. Имат терени с отопление и трибуни, които все пак пазят зрителите от студ, сняг, дъжд. У нас отопление имат три стадиона – в Разград, „Георги Аспарухов“ и „Васил Левски“. Всичко останало е леш. Буквално. И ще бъде мъчение за всички да играят на този терен. Ще бъде мъчение и за футбола, защото няма да е точно футбол. 

Време е наистина ръководните фактори да се замислят дали не трябва да се направи някаква промяна. Ясно е, че скоро стадиони с нормални условия за футбол през зимата няма да имаме. Но поне да направим така, че да се подобрят нещата за феновете и за футболистите.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.