ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Фернандо Каранга сам подписа присъдата си в ЦСКА

0
Фернандо Каранга ЦСКА
Снимка: БТА

Почти сигурно е, че втората авантюра на Фернандо Каранга в ЦСКА ще приключи бързо и безславно. Според различни и независими един от друг източници ексцентричният бразилец вече е изиграл последния си мач за „червените“. Подобен факт произлиза от поредния му червен картон, дошъл при загубата на „армейците“ с 1:3 в Разград. Освен изгонването, Каранга по всяка вероятност си заслужи и по-голямо наказание, тъй като посегна с глава към неособено състоятелния съдия Волен Чинков. Самият червен картон – за удар в лицето на Якуб Пьотровски, случил се при големия въргал след третия гол на Лудогорец. Звучи като Каранга, нали?

Ами такъв си е бразилецът и в ЦСКА отдавна трябваше да светне лампата. Масовата еуфория на феновете през януари, когато Каранга се завърна в София, не бе нищо повече от един фойерверк. Капка ентусиазъм в кацата със спортно-техническа нищета. Цяла пролет ЦСКА разчита единствено на Фернандо за попадения, без да има друг нападател. При всички особености около буйния нрав на латиноса…Който, между другото, е и шест години по-стар от предходния си престой.

Фернандо Каранга
Фернандо Каранга (Снимка: LAP.bg)

И тогава, и сега Каранга е единствена опция в „червената“ атака, което е нож с две остриета. От една страна бразилецът, винаги мобилизиран на N-та степен, е спокоен за мястото си и може да играе без напрежение. От друга обаче, липсва алтернатива, която да кара Каранга да дава повече от себе си. Няма адекватен заместник, който да покрива Каранга, когато бразилецът е контузен или наказан. А второто действие се случва необичайно често. И точно в тези моменти Каранга подведе най-много.

Бразилецът си изкара червен картон срещу Черно море в едва втория си мач след завръщането в ЦСКА. Изнервен от свой незачетен гол във Варна, бразилецът влезе грубо и с бутоните напред в краката на Васил Панайотов. До следващото наказание мина известно време. То дойде едва през април, когато в еуфория от гол във вратата на Левски, Каранга показа специфичен жест с рязане на глава. Жест, незнайно защо носи наказание у нас…Но Каранга е наясно с това вече 6 години и си послужи с прийома въпреки всичко. Неслучайно по терените е известен и като Главореза. За жалост на феновете на ЦСКА, не само заради отбелязаните голове в чуждите врати.

Фернандо Каранга ЦСКА
Каранга отново наказа Левски (Снимка: cska.bg)

Така се стигна и до последното изгонване на Каранга. В мач с третия основен съперник на ЦСКА през сезона. Дори най-основният противник на „червените“ изобщо в последните години. Опонентът, който все лишава „армейците“ от мечтата за златото – Лудогорец. В най-тежкия и най-напечения момент на „Хювефарма Арена“ Каранга посегна на най-добрия футболист на домакините, а повече от това не беше нужно за червен картон. Самият бразилец видя с очите си как щеше да бъде изгонен Браян Кордоба през първата част, ако ги нямаше ВАР и Георги Кабаков. И въпреки обстоятелствата, и въпреки 33-те си години, и въпреки отговорността в мача – Каранга „извоюва“ своето – червен картон.

Е, с трите си безумни прояви и силно разклатена психика, дали Каранга е подходящият нападател за ЦСКА? Голмайстор, чиито нерви не издържат и е способен да постави рекорд по червени картони за цял шампионатен цикъл. Бразилец, славещ се с немного добра дисциплина извън терена и редовно осъмващ в столичните дискотеки. Любимец на феновете, ала честа липса за съотборниците си във възловите моменти. Това е Каранга и никога няма да се промени. Колкото и голове да вкарва, Каранга винаги ще е спорна фигурна заради характера си. И вероятно още през лятото Каранга ще търси нов и по-естествен за себе си хабитат.

Фернандо Каранга и фенове
Фернандо Каранга празнува победа във Вечното дерби (Източник: Facebook: ЦСКА - една борба, една любов)

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.