ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Фатална грешка лиши Левски от победата в дербито с ЦСКА

0
ЦСКА - Левски
Снимка: БТА / BTA

Отборите на ЦСКА и Левски не успяха да се победят след равенство 1:1 в голямото дерби от 13-ия кръг на efbet Лига. Роналдо поведе „сините“ към победата след гол с глава, но груба грешка в отбрана в началото на второто полувреме позволи на Джонатан Линдсет да изравни и да донесе точка на „червените“.

Дербито започна „накъсано“, с множество нарушения, които не позволиха разгръщането на особено футболно зрелище. Все пак ЦСКА опита да бъде по-доминиращият отбор в първите минути, а в 17′ стигна и до попадение на Тобиас Хайнц, което обаче бе отменено заради засада.

Постепенно Левски започна по-често да поглежда към противниковата врата, като записа по-силни финални минути на първото полувреме. Именно тогава „сините“ успяха да стигнат и до откриване на резултата. В 43-ата минута Вендерсон Цунами центрира в наказателното поле, а Роналдо успя да вкара със страхотен удар с глава.

ЦСКА показа реакция веднага след почивката, стигайки до изравнително попадение. В 49-ата минута Амос Юга изведе Джонатан Линдсет, който първоначално бе затворен от Кристиан Димитров, но бранителят на „сините“ не се разбра с вратаря Пламен Андреев. Линдсет се възползва от неразбирателството, за да отмъкне топката и да вкара.

ЦСКА - Левски

Малко по-късно играта отново бе накъсана, този път заради традиционните за това дерби димки и факли. В средата на втората част ЦСКА получи добра възможност да вкара, но Тобиас Хайнц се забави с отиграването, а в крайна сметка Назон опита безобиден удар. До края двата тима не успяха да стигнат до победно попадение, поделяйки точките.

Така ЦСКА запази третото си място в класирането с 25 точки – с два пункта пред четвъртия Левски. Лидер остава Локомотив Пловдив с 29 пункта, който по-късно гостува на втория Черно море. В следващия кръг ЦСКА гостува на Пирин, а Левски домакинства на Черно море.

ЦСКА

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.