Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Фарс за Рома на „Олимпико“, Кремонезе е напред за Купата на Италия

0
Кремонезе
Twitter.com

Рома отпадна от турнира за Купата на Италя след шокираща загуба с 1:2 от новака в Серия А – Кремонезе. „Вълците“ видимо бяха подценили съперника си и в крайна сметка си изпатиха. „Тигрите“, които след 20 кръга в италианския елит още нямат победа, а във втория по сила турнир на Апенините не са играли от 1987-а година отстраниха и Наполи преди римския гранд.

Юношата на римляните Бенямин Тахирович имаше шанс да открие резултата след центриране на Браян Кристанте. В 27-ата минута Кремонезе получи право да изпълни дузпа за нарушение на Руи Патрисио срещу Сирил Десерс. Потърпевшият не сбърка от бялата точка и даде преднина на “тигрите“.

В добавеното време на първото полувреме Рожер Ибаниес поиска дузпа за задържане от противников бранител, но след намесата на ВАР съдията Микаел Фабри даде сигнал за край на частта.

Вихрените първи минути от втората част не бяха оползотворени от „вълците“, като в 49-ата минута те пуснаха втори гол. Ибаниес се подхлъзна и изпусна Давид Окереке, който веднага центрира в наказателното към Пикел. Пръв до топката обаче стигна Зеки Челик, който си вкара нелеп автогол.

Титулярният нападател на Рома – Тами Ейбрахам, се появи в игра в 57-ата минута и малко по-късно уцели гредата.

В четвъртата от добавените пет минути Андреа Белоти беше изпуснат в наказателното поле и върна интригата, но до края на срещата оставаха броени секунди и нямаше време за изравняване. 

В другия двубой по-рано през деня Фиорентина победи Торино със същия резултат. Лука Йович и Джонатан Иконе вкараха за „виолетовите“, докато за „биковете“ точен беше Ян Карамо. 

Фиорентина

Единият полуфинал в следващия кръг е именно Кремонезе – Фиорентина.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.