ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Холивуд, шампионът и мегадерби в неделя – какво ни очаква във ФА Къп?

0
Манчестър Сити ликува с ФА Къп
БТА / BTA

Третият кръг на ФА Къп е в ход вече трети ден, като в неделя предстоят още осем интригуващи срещи.

Настоящият носител на трофея Манчестър Сити ще го видим в действие, тъй като се изправя срещу втородивизионния Хъдърсфийлд Таун, докато тимът холивудският тим от Лига 2 – Рексъм, гостува на Шрусбъри Таун.

Голямото събитие обаче идва в късния следобед, когато Арсенал приема Ливърпул на стадион „Емиратс“ в Лондон. Това са от претендентите и за титлата във Висшата лига, които си дават среща в нов непредвидим сблъсък.

Ето какво да очакваме от неделния ден в мачовете от третия кръг на ФА Къп:

Може ли холивудската приказка на Рексъм да се пренесе и в най-стария футболен турнир в света?

Рексъм може да се събере с днешния си съперник Шрусбъри Таун в местната Лига 1 (третото ниво на английския футбол) през следващия сезон, но засега победа за отбора на Раян Рейнолдс и Роб МакЕлени на „Дъ Крауд Медоу“ би била класифицирана като сензация.

„Червените дракони“ в момента са трети във Втора лига, но напоследък са в брилянтна форма, докато се изкачват постепенно в таблицата. Мениджърът Фил Паркинсън ще се надява, че неговия отбор може да предизвика изненада в тазгодишното издание на ФА Къп, въпреки че първо ще трябва да надделеят над Шрусбъри.

Понастоящем на 13-ото място в Лига 1, Шрусбъри спечелиха само един от последните си пет мача, но пък се справиха със стария съперник на Рексъм в Националната лига Нотс Каунти във втория кръг на ФА Къп.

Според букмейкъра Alphawin, предимството е на страната на „холивудския“ отбор с кофециент от 2.14 за победа срещу 3.25 за успех на домакините.


Шампионът стартира с наглед лесно предизвикателсто

Манчестър Сити често е обвиняван, че се облагодетелства от доста лесно преодолими опоненти във вътрешните турнири и това със сигурност е така и тази година. Отборът на Хосеп Гуардиола посреща Хъдърсфийлд Таун на своя „Етихад“, отбор, който победиха с 6:1 в последното гостуване на „териерите“ в Манчестър.

Настоящите световни шампиони вероятно ще илязат с доста променен състав за домакинството си на отбора от Чемпиъншип, но все пак се очаква да постигнат безпроблемна победа в неделя.

Определено това се потвърждава и от коефицента за победа на „гражданите“, който предлага букмейкърската къща Alphawin 1.05, срещу този от 31.00 за Хърдъсфийлд. Добра опция обаче може да бъде залог за над 3.5 гола с коефициент от 1.42.

„Териерите“ спечелиха само един от последните си осем мача, резултати, които ги смъкнаха до 21-о място в Чемпиъншип. Те се намират само на три точки над зоната на изпадащите, като ФА Къп вероятно не е техният приоритет номер едно този сезон.


„Чуковете“ се очаква да заковат здраво „червеношийките“

Уест Хем Юнайтед също ще посрещне отбор от Втора дивизия в лицето на Бристол Сити. Тимът на Дейвид Мойс е в добра форма и заема отличната шеста позиция в класирането на Висшата лига. Една победа във ФА Къп със сигурност ще се отрази добре на „чуковете“, които напролет ще продължат и към елиминациите на втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа.

Едва ли за Бристол приоритет са мачовете в Купата, но добър резултат срещу елитен съперник ще вдъхне на играчите допълнителна увереност в битката си за участие в плейофите за влизане във Висшата лига. „Червеношийките“ са в серия от два поредни мача без успех в Чемпиъншип и заемат 11-ата позиция, като изостават с четири от шестия Съндърланд, който към момента е на последното място, даващо право на участие в плейофите.

Тук Alphawin дава кофециент за успех на лондончани от 1.38, докато този за Бристол е 8.50.


Втора част на мегасблъсъка между Арсенал и Ливърпул

След като се срещнаха малко преди Коледа във Висшата лига на „Анфийлд“ и не успяха да се победят, завършвайки наравно 1:1, Арсенал и Ливърпул сега са готови за нов сблъсък в тежка категория, но с марка ФА Къп. „Артилеристите“ са печелили надпреварата рекордните 14 пъти, докато „червените“ имат осем трофея в своята богата витрина.

Арсенал, който загуби последните си два мача във Висшата лига от Уест Хем и Фулъм, което ги смъкна до четвъртата позиция, нямат търпение да се върнат към победите, въпреки че има голяма вероятност и двата отбора да излязат с промени състави на „Емиартс“.

Ливърпул пък е настоящият лидер във Висшата лига, но ще бъде без Мохамед Салах и Уатаро Ендо за пътуването си до северен Лондон заради тяхното участие за Купата на Африканските нации и Купата на Азия. Мърсисайдци обаче са във фантастична форма и ще се опитат да нанесат още един тежък психологически удар на Арсенал в неделя.

Интересни коефициенти дава букмейкърът Alphawin за победа в този мач. Успехът за „топчиите“ е оценен на 2.07, а този на „червените“ – 3.54.

Какво да очакваме от големия мач, може да видите ТУК!


Всички мачове от неделния ден във ФА Къп:

От 16:00 часа:

Лутън Таун – Болтън Уондърърс

Манчестър Сити – Хъдърслфийлд Таун

Нотингам Форест – Блекпул

Питърбъро Юнайтед – Лийдс Юнайтед

Шрусбъри Таун – Рексъм

Уест Бромич Албиън – Алдършот

Уест Хем Юнайтед – Бристол Сити

От 18:30 часа:

Арсенал – Ливърпул

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.