ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Емери не можа да спре Арсенал, късен гол спаси „топчиите“ (ВИДЕО)

0
Арсенал
БТА

Претендентът за титлата в Англия Арсенал измъкна много трудна победа над Астън Вила с 2:4 като гост в мач от 24-ия кръг на Висшата лига. „Топчиите“ изоставаха на два пъти в резултата и два пъти изравняваха. Двубоят пък вървеше към равенство 2:2, но в продължението на мача хората на Микел Артета стигнаха до победата.

Бившият мениджър на Арсенал Унай Емери направи всичко по силите си, за да обърка сметките на „артилеристите“ в битката за титлата с Манчестър Сити. Още в петата минута Оли Уоткинс откри резултата, но 11 минути по-късно Букайо Сако успя да изравни за лондончани.

В 31-ата минута двама бивши футболисти на Ливърпул взаимодействаха, за да накажат Арсенал – Алберто Морено намери Филипе Коутиньо, а той се разписа за бирмингамци. След почивката Александър Зинченко успя да вкара за 2:2.

В 93-ата минута Емилиано Мартинес си отбеляза автогол, подарявайки трите точки на „топчиите“. Габриел Мартинели пък оформи крайното 2:4 с гол в 98-ата минута.

С победата Арсенал успя да дръпне с три точки пред втория Манчестър Сити, като двата тима са с равен брой мачове. Астън Вила пък записа трета поредна загуба и заема 11-а позиция.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.