ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ел Маестро обмислял ли е Тибо Вион да играе по-напред? (АНКЕТА)

0
Тибо Вион ЦСКА
Източник: facebook.com/cskasofiaofficial

ЦСКА започна отлично пролетния дял с убедителна победа над Ботев Враца (3:0). В мразовитата неделна вечер, преди която клубът и феновете поднесоха цветя пред паметника на Апостола на свободата – Васил Левски, посещаемостта беше прилична като за подобна среща. В първите 20-ина минути останахме с впечатлението, че домакините се лутат по терена без ясна идея как да пробият прибралия се отзад съперник, който пък на свой ред създаде на два-три пъти суматоха пред Димитър Евтимов.

Като гръм от ясно небе дойде голът на Тибо Вион (21′), който разстреля Федерико Бариос от „Орлов мост“, а малко след това и Тобиас Хайнц (36′) се възползва от грешка в отбраната на врачани. Без да блести особено ЦСКА се оттегли с комфортен аванс на почивка. След час игра отново поливалентният французин попадна в прегръдките на своите, а този път и накара половината състав да се хване за главата. Вторият гол на Вион бе дори по-красив от първия и със сигурост ще попадне в класациите за Гол на сезона.

Можете да гласувате за Играч на мача в края на материала.

Какво направи и какво не направи ЦСКА?

Нито едно от попаденията на „армейците“ не падна от изградена атака. Съвсем нормално е столичният гранд да разчита и на индивидуална класа, но едва ли Тибо ще блести с подобни изстрели във всеки един мач. Избягалите без предизвестие Майкъл Естрада и Браян Морено, продаденият Дюкенс Назон и отишлият да се обиграва Марк-Емилио Папазов оставиха Нестор Ел Маестро с едва трима нападатели. Час по-скоро трябва Фернандо Каранга да подобри формата си, защото нито Матиас Фаетон, нито Данило Асприля са типични „деветки“. 

Положителното за бразилеца е, че изкара пълни 90 минути. Това говори за все по-добра кондиция. Игрово има още доста какво да се желае, защото често оставаше в засада или не успяваше да се справи оптимално в стандартни ситуации. От психологическа гледна точка беше важно ЦСКА да тръгне с убидителна победа и на стадион „Васил Левски“, където ще домакинства поне сезон и половина занапред. В края на деня не е важно кой е вкарал головете, а трите точки. Сухата мрежа също е плюс, чиято заслуга се трупа и на резервния вратар Димитър Евтимов. 31-кратният шампион остава отборът с най-малко допуснати голове в елита – 11.

Матиас Фаетон
Матиас Фаетон не впечатли срещу врачани (Източник: facebook.com/cskasofiaofficial)

Фаетон или Асприля?

В неделната вечер най-скъпият трансфер на ЦСКА от 20 години не бе на нужното ниво. В контролите Фаетон даде сериозна заявка за титулярното място. Сега вече и по принуда ще започва от първата минута, защото просто няма кой друг. Ръководството трябва по най-бързия начин да привлече още един класен нападател. За Фаетон бе много трудно да се справи със сгъстената отбрана на гостите. Много анализатори са на мнение, че той би действал оптимално като ляво крило, Каранга в центъра, а Дани Асприля като дясно. Така атаките биха били много по-разнообразни и по фланговете. Няма как обаче да видим подобна конфигурация при сегашната система на Ел Маестро.

Крокодила се включи много силно срещу Ботев. Данило замени колегата си в предни позиции в 71-ата минута и застана до Фернандо Каранга. Всяка защита у нас щеше да бяга панически срещу това дуо преди няколко години. Сега Асприля трябва да докаже, че все още си го бива и на 35 г. Да, не успя да се разпише или да даде асистенция, но определено изостри нападенията до последния съдийски сигнал и внесе онази щипка непридвидимост, от коята всяка атака има нужда.

ЦСКА радост след гол на Тибо Вион
ЦСКА, радост след гол на Тибо Вион (Източник: facebook.com/cskasofiaofficial)

Тибо Вион – неочакваният герой

Френският поливалентен играч направи разликата срещу Ботев. Ясно си пролича, че той е с афинитет към атаката и не случайно дълго време е бил нападател или крило. Почти всяко настъпление на гостите обаче минаваше именно през неговата зона. Тибо запълва дупки и това може да изиграе много лоша шега на ЦСКА срещу някой от претендентите за титлата. А такъв е следващият съперник – Черно море, който посреща „армейците“ на своята крепост „Тича“ след седмица. Така и не стана ясно защо ръководството не привлече истински ляв бек, макар да има крещяща нужда от такъв.

Нестор Ел Маестро със сигурност вижда Вион като много по-полезен в предни позиции. Малко футболисти на „червените“ ще отиграят по подобен начин положенията от снощи. Французинът притежава страхотен шут, скорост и е рязък. Предвид липсата на атакуващи играчи – спокойно може да застъпи на някоя от позициите напред. Не бива да се неглижира и факта, че силният му крак е десният. 

Тобиас Хайнц
Тобиас Хайнц се радва след гола си (Източник: facebook.com/cskasofiaofficial)

Норвежкото трио може да прави разликата

Тобиас Хайнц и Джонатан Линдсет бяха на обичайното ниво. Когато тяхната игра не върви, ЦСКА рядко печели. Е, срещу Ботев те играха с много висока динамика и непрестанно работиха по снабдяването на нападателите с пасове или самите те пробваха късмета си. Столичният гранд създаде общо 27 голови положения, от които 10 точни удара, 8 неточни и 9 блокирани. Високият брой ситуации пред противниковата врата е атестат за отличната работа на халфовата линия.

Новото попълнение Улас Скаршем също се понрави. Привлеченият за 500 хиляди евро бивш играч на Розенборг се потруди доста и в защита. Още е рано да му се прави генерална оценка, но несъмнено е класен футболист.

ЦСКА
Футболистите на ЦСКА демонстрират все по-сплотен колектив (Източник: facebook.com/cskasofiaofficial)

Какво следва?

В следващия кръг ЦСКА има много трудно гостуване на Черно море. Мачът е в събота (24 февруари) от 15:15 часа във Варна. По-късно днес „моряците“ пък имат визита на Лудогорец и след нея ще стане ясно кой отбор завършва кръга на първо място.

След победата си ЦСКА излезе на върха с 45 точки, колкото има и Черно море. Разградчани са с 42 т, но и два мача по-малко от „червените“. При успех над възпитаниците на Илиан Илиев днес те ще оглавят таблицата заради по-добрата си голова разлика.

Фернандо Каранга ЦСКА
Фернандо Каранга се раздаде много, но не отбеляза (Източник: facebook.com/cskasofiaofficial)

Кой беше играч на мача?

Време е читателите на Nostrabet да посочат кой футболист им хареса най-много с представянето си срещу Ботев Враца.

Играч на мача ЦСКА - Ботев Врaца
Общо гласували 32
Фернандо Каранга ЦСКА
Фернандо Каранга вече връща формата си (Източник: facebook.com/cskasofiaofficial)
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.