ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ефектът „нов треньор“: Евертън изненадващо удари лидера Арсенал

0
Евертън, Джеймс Тарковски
БТА

Новият мениджър на Евертън Шон Дайш направи страхотен дебют, в който „карамелите“ победиха Арсенал с 1:0. Това е едва четвърта победа от 21 мача за Евертън. Решаващият гол бе дело на Джеймс Тарковски.

Ливърпулци създадоха първи напрежение пред вратата на „топчиите“ около 20-ата минута, когато изпълниха няколко поредни ъглови удара. След 30 минути игра Доминик Калвърт-Люин не игра добре с топката от добра позиция.. „Артилеристите“ отговориха с шут на Букайо Сака, който бе отклонен.

Веднага след началото на вторите 45 минути Идриса Гей от Евертън получи шанс и нанесе хубав изстрел в ъгъла, но Аарън Рамсдейл направи супер спасяване.

Точно след час игра английският бранител Джеймс Тарковски скочи най-високо от всички в малкото наказателно поле и отблизо насочи топката в левия ъгъл на вратата, като не остави шанс на Рамсдейл.

Арсенал се опита да възстанови паритета като стигна до някои разърквания пред вратата на английския национал Джордан Пикфорд и далечен неточен удар на Олександър Зинченко.

С ценната победа Евертън събра 18 точки и се изкачи до 17-о място в класирането, Арсенал остава на върха на Висшата лига, но Манчестър Сити може да съкрати аванса на лондончани. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.