ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Джокович отнесе Пол и ще спори за трофея с Циципас

0
Новак Джокович
Снимка: Twitter

Новак Джокович победи Томи Пол със 7:5, 6:1, 6:2 за 2 часа и 19 минути и се класира за финала на Australian Open. Това е десети финал за сърбина в този турнир, който той е печелил 9 пъти. В спор за поредната си купа в Мелбърн Новак ще срещне Стефанос Циципас в неделя.

Интересно е, че при победа Джокович ще се изравни по спечелени трофеи от Големия шлем с Рафаел Надал, който има 22. Трети е Роджър Федерер с 21.

Ингрига в днешния мач имаше само в първия сет, в който Новак Джокович поведе с 5:1, но американския му опонент показа характер и увереност и спечели четири поредни гейма, за да изравни – 5:5.

Сърбинът обаче не се огъна, взе подаването, а след това стигна до пробив за 7:5 и 1:0 сета.

Оттук до края Джокович бе властелин на корта и след като спечели два убедителни сета, се поздрави с крайния успех.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.