ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Две сериозни прогнози за края на италианската Серия А

0
Интер
Снимка: БТА

Интер добави втора звезда над емблемата си с 20-ата титла на Италия. Шампионът в Серия А е решен, но до края на първенството има още здраво завързани възели, които тепърва ще се разплитат. По традиция на дъното битката за оцеляване ще е люта. Подобна е ситуацията и за местата, които дават право на участие в европейските клубни турнири.

В края на сезона отборите имат най-силна мотивация и представянията са близки до стоте процента от възможностите. Разбира се, тези от тях, които все още има за какво да играят. 

Аталанта ще измести Болоня

Букмейкърската къща bet365 дава 3.00 коефициент „богинята“ да влезе в Топ 4. В момента отборът е на шеста позиция с 57 точки и мач по-малко от четвъртия Болоня, чийто актив е 63 т. Между тях е Рома с 59 пункта и също така среща повече от Аталанта.

До края обаче „бергамаските“ имат много по-лесна програма, освен че притежават и нужната класа да надминат Болоня. Предстои им гостуване на Салернитана, домакинство на Рома, визита на Лече и мач с Торино у дома за финал. Наглед единствено „римските вълци“ биха могли да се считат за сериозно предизвикателство, но в Бергамо и стените ще помагат.

В същото време Болоня има два много тежки кръга – гостуване на Наполи и домакинство на Ювентус. Освен това предстоят не леки визити на Торино и Дженоа. Опитът на Аталанта от последователни сезони сред топ отборите също ще окаже своето влияние. Болоня се представя неочаквано добре, ала всяка приказка има начало и край.

Рома освен неприятното гостуване на Аталанта има домакинство на Ювентус, визита на Лече и домакинство на Торино. Също като „богинята“ ангажиментите на отбора в Европа продължават, където ще срещне новия шампион на Германия – Байер Леверкузен, а това ще изцеди много силите на „римските вълци“.

Удинезе се сбогува с елита

От bet365 дават 2.25 това да се случи, макар че отборът е с две точки по-малко от конкурентите си и по-тежка програма до края. В Удине забравиха какво е победа. Последната дойде в началото на март, преди това има два успеха в рамките на два месеца. В последните кръгове ще е много интересно, защото Удинезе приема Емполи и гостува на Фрозиноне.

Именно тези два тима са замесени в борбата за оцеляване и имат по две точки повече от „бианконерите“. Преди това Удинезе ще трябва да измъкне нещо от домакинството на Наполи и гостуването на Лече. Предвид катастрофалната форма – това е по-малко вероятно от успех на Фрозиноне над Монца, например. Нещо повече – „канарчетата“ вече пет мача нямат загуба. Емполи пък редува поражения с успехи и също катери таблицата.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.