50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Дузпи донесоха рекорден трофей на Севиля

0
Ясин Буну
Снимка: Twitter

Отборът на Севиля спечели за седми рекорден път Лига Европа. Испанците надделяха срещу Рома с 5:2 след изпълнение на дузпи във финалния мач на „Пушкаш Арена“ в Будапеща.

След редовното време и продълженията резултатът беше 1:1.

При дузпите вратарят на Севиля Ясин Буну спаси два удара, а точка на спора постави Гонсало Монтиел. Неговият първи удар бе спасен от Руи Патрисио, но съдията нареди пребиване, тъй като вратарят бе пред голлинията преди шута.

При втората възможност Монтиел не сбърка, както го направи и при решителната дузпа, с която Аржентина стана световен шампион.

При дузпите: Лукас Окампос – 1:0, Браян Кристанте – 1:1, Ерик Ламела – 2:1, Джанлука Манчини – Ясин Буну спасява, Иван Ракитич – 3:1, Роджер Ибаньес – Ясин Буну спасява, Гонсало Монтиел – 4:1.

В 35-ата минута Рома излезе напред. Точен беше Пауло Дибала, който получи прекрасен извеждащ пас от Джанлука Манчини и преодоля вратаря с техничен шут с левачката – 1:0 за Рома.

В края на полувремето Севиля можеше да изравни, но след шута на Иван Ракитич топката се отби от лявата странична греда.

В 55-ата минута обаче Манчини си отбеляза нелеп автогол, след като центрираната от Хесус Навас топка се отклони от крака му и влетя в мрежата за 1:1.

В 76-ата минута реферът Антъни Тейлър отсъди дузпа за Севиля, след като Лукас Окампос падна в пеналта, но след като бе пратен от ВАР да преразгледа ситуацията на монитора, отмени решението си.

Шест минути по-късно и Рома имаше претенции за дузпа, когато кълбото отскочи от лявата ръката на Фернандо. Тейлър прецени, че ръката на играча е прибрана, макар на повторенията да се видя, че това не беше точно така.

В края на второто продължения след удар с глава на Крис Смолинг от Рома кълбото „кацна“ върху напречната греда, но след това защитата на Севиля се справи.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.