ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Дъждът в Рим понесе Интер към Скудетото, Милан ускори мощно

0
Интер
Снимка: БТА

Изиграните кръгове в Серия А вече са 24, а лидерът е един – Интер. „Нерадзурите“ взеха едно от двете големи дербита на кръга, побеждавайки Рома на Даниел Де Роси в Рим.

В другия топ сблъсък Милан надви Наполи и показа, че вече намира верния път и формата, която му подобава. С победата в това противопоставяне Север-Юг, Стефано Пиоли със сигурност е смълчал доста от критиците си.

Третият колос на Ботуша Ювентус обаче няма да запомни кръга с нищо хубаво. „Старата дама“ навлезе в криза и загуби с 0:1 от Удинезе в последния мач от 24-ото завъртане в Италия.

Стефано Пиоли
Стефано Пиоли (Снимка: БТА)

Островната обстановка подейства освежаващо на Лацио

Лацио се върна на победния път след тежкото крушение от Аталанта с 1:3. Сега лациалите спечелиха със същия резултат срещу далеч по-скромен противник – Каляри. Победата не бива да залъгва „орлите“ и да им обещава светли дни и преследване на местата в евротурнирите.

Голмайсторът на римляните Чиро Имобиле отбеляза гол в срещата, а същото стори и друг от основните играчи на тима Фелипе Андерсон. Двамата са основополагащи фигури вече години наред за „небесносините“ и да са в добро настроение е само от плюс за тима.

Сега за „бианкочелестите“ обаче предстои много по-сериозно предизвикателство. Лацио приема Болоня, който се бори също за евротурнирите през този сезон под ръководството на Тиаго Мота.

Интер слага ръка на Скудетото и втората звезда

Интер прекъсна силната серия на Даниеле Де Роси и Рома и го победи с 4:2 насред „Олимпико“. „Нерадзурите“ изиграха страхотно второ полувреме и вече водят със 7 точки на преследвача Ювентус, имайки дори мач по-малко заради Суперкупата в Саудитска Арабия.

Поредният голям дерби мач за Интер, написа пресата в Италия. И точно това е истината. Миланският колос е безпощаден и върви уверено към 20-ото Скудето и втората звезда. (В Италия звезда над емблемата се дава на кръгло число титли – 1 звезда при 10 титли, 2 звезди при 20 и т.н.) Не се вижда кой ще спре момчетата на Симоне Индзаги, които излязоха с пълен комплект от шест точки от дербитата с Ювентус и Рома.

Сега „Змията“ може да обърне поглед и към Шампионска лига, където след седмица предстои първата битка с Атлетико Мадрид. Преди срещата с „дюшекчиите“ Интер има наглед лесно предизвикателство – борещият се за оцеляване Салернитана, който ще е с нов треньор – Фабио Ливерани.

Пулсът на „Дявола“ се ускори, Милан атакува Юве

В неделното дерби от кръга Милан надви шампиона Наполи с 1:0, връщайки го в изходна позиция. Единственият гол за „росонерите“ вкара един от асовете на тима Тео Ернандес, който със сигурност не прави най-солидния си сезон в Милано.

Милан изглеждаше умен, хитър и ловък, а това се оказа прекалено голяма лъжица за устата на Наполи и Валтер Мадзари. Партенопеите продължават своето лутане, макар според наставника Мадзари да се целят в минимум топ 4. Южняците са изключително колебливи по двете крила и много далеч от остротата си миналия сезон. За това, разбира се, спомага и схемата на Мадзари (3-5-1-1), изолираща най-яркия индивидуално футболист на тима Хвича Кварацхелия.

Милан вече е само на точка от Ювентус и двата тима са с равен брой мачове. Треньорът на миланския гранд Стефано Пиоли посочи, че „Дявола“ върви като форма наравно с Интер и макар думите му да будят смях у някои, то със сигурност на Миланело е много по-ведро, отколкото в края на ноември.

Ювентус се сгромоляса пред препятствие в познати цветове

Контузиите и отсъстващите оказаха влияние и Ювентус загуби от Удинезе с 0:1. „Бианконерите“ от Торино навлязоха в криза във втория за годината месец и това вероятно вече е вън от съмнение. Рано или късно такива моменти претърпява всеки отбор през сезона, важно е как и кога ще излезе от тях. И дали няма да е прекалено късно…

За щастие на Юве, преднината пред Милан все още има, нищо че е едва точка. Торинци навярно вече полека-лека отписват титлата предвид немалката разлика и силната форма на Интер. „Старата госпожа“ не успя да притесни достатъчно Удинезе и да вкара дори изравнителен гол у дома срещу „фриуланите“.

Късият състав на Юве обуславяше подобен тежък период и по-рано от сезона. Ако има позитив, той е свързан с това, че „бианконерите“ играят само в Италия през този сезон заради наказанието си. Наред със запазване на второто място, Макс Алегри със сигурност би искал да изгради по-добър облик за идната кампания, когато Юве изглежда ще се завърне в Шампионска лига.

Резултатите от 24-ия кръг в Серия А:

Салернитана – Емполи 1:3

Каляри – Лацио 1:3

Рома – Интер 2:4

Сасуоло – Торино 1:1

Фиорентина – Фрозиноне 5:1

Болоня – Лече 4:0

Монца – Верона 0:0

Дженоа – Аталанта 1:4

Милан – Наполи 1:0

Ювентус – Удинезе 0:1

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.