ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Достойно! Младежите на България се опълчиха на Германия

0
България u21 младежи
Снимка: LAP.bg

Младежкият национален отбор на България загуби от връстниците си от Германия с 2:3. Родните „лъвчета“ се опълчиха на Бундестима и дори поведоха в резултата, но класата на германците и грешките на нашия вратар Пламен Андреев костваха поне шанс за добър резултат на стадион „Александър Шаламанов“.

Двубоят започна с остро пререкание между Станислав Шопов и Карим Адейеми за една топка на аутлинията.

В 25-ата минута левичарят от ЦСКА откри резултата с фамозно изпълнение. Една топка попадна малко случайно у Шопов, който с мощен удар в горния ляв ъгъл направи 1:0 срещу именития съперник.

Точно четвърт час по-късно Германия изравни. Мукоко се измъкна от опеката на Християн Петров, който също носи вина за гола, и на свой ред играчът на Борусия Дортмунд вкара в близкия ъгъл на Андреев.

Малко след почивката дойде и катастрофална грешка от вратаря на Левски. При ниско подаване отдясно стражът опита да захлупи топката, но тя комично мина между ръцете и краката му и се озова в мрежата за 1:2.

В средата на втората част интригата приключи. Балонно центриране от левия фланг не бе разчетено добре от Андреев, излязъл напред и подлъгал защитата си. Там обаче бе Мукоко, който вкара за 1:3.

Продължението донесе още малко радост за нашите – Никола Илиев финтира съперник и завърши красиво в германската врата за 2:3.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.