ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Достигна огромни върхове, спечели милиони, а на 12 години беше бежанец

0
Иван-Любичич

Иван Любичич е бивш тенисист и настоящ треньор. Като състезател спечели от турнири над 10 милиона долара, достигна до трето място в света, спечели Купа „Дейвис“ с Хърватия и триумфира в 10 турнира.

От 2016 година е треньор на един от най-великите в тениса – Роджър Федерер. От края на миналата година започна работа във Френската тенис асоциация.

Погледната така Любичич направи мечтата кариера, а след това продължи да жъне успехи и извън корта. Далеч по-различни обаче са за него нещата в детството му. За това свидетелства и снимка, която той публикува в профила си в Instagram с надпис – бежанец!

След като спечели шампионата на Югославия на 12-годишна възраст Иван напуска родния си град Баня лука и изобщо не мисли за тенис. Местят го в Риека като бежанец, но постепенно се забелязва таланта му и той получава оферта от Италия. В този момент разбира, че може да бъде професионален тенисист.

„Отидох в Торино и прекарах там три години. В началото не беше лесно, исках да се върна у дома… Но малко по малко свикнах, научих езика, чувствах се добре и резултатите започнаха да идват“, спомня си Иван Любичич.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.