ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Дортмунд ликува след страхотен гол

0
Емре Джан
Снимка: Twitter

Силен германски тим стигна до важна победа след рядко срещан гол. Борусия Дортмунд спечели с 2:1 гостуването си на Бохум в мач от осминафиналите за Купата на Германия и се класира за следващата фаза. Двубоят ще се запомни със страхотното попадение на Емре Джан, с което той откри резултата в полза на гостите.

В 45-ата минута Джан се възползва от лошо изчистване на вратаря на Бохум, пое топката зад центъра и без да я оставя да падне на земята, я насочи от въздуха с мощен удар от близо 50 метра в опразнената врата 1:0 за Дортмунд.

В 64-тата минута Кавин Щьогер изравни от дузпа, но в 70-ата Дортмунд вкара победния гол. Джуд Белингам подаде към Марко Ройс, който се разписа на празна врата.

Освен Дортмунд за четвъртфиналите се класираха също Щутгарт, Унион, Айнтрахт Франкфурт, Байерн, Лайпциг, Фрайбург и Нюрнберг.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.