ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Десет от Атлетико Мадрид се справиха със Севиля за финал на годината в Ла Лига

0
Атлетико Мадрид
Снимка: Twitter.com/LALIGA English

Атлетико Мадрид постигна минимален успех с 1:0 в домакинството си на Севиля в отложен мач от четвъртия кръг на испанската Ла Лига.


В герой за „дюшекчиите“ се превърна Маркос Йоренте, който се разписа в самото начало на второто полувреме.

В 70-та минута обаче домакините останаха в намален състав след директния червен картон на Чаглар Союнджю. До края възпитаниците на Диего Симеоне не допуснаха изравнителен гол и така се поздравиха с пълния комплект от точки.

С победата Атлетико се изкачи до третата позиция с 38 точки, с равен брой с четвъртия Барселона, но с по-добра голова разлика от каталунците. Севиля загуби за първи път под ръководството на новия старши треньор Кике Санчес Флорес, като е на 15-о място с 16 пункта.

Това бе и последният двубой за двата тима за календарната 2023-а. В първите им срещи за новата година Атлетико гостува на втория в таблицата Жирона – „дюшекчиите“ са на седем пункта от водача и градски съперник Реал Мадрид. Севиля пък е домакин на Атлетик Билбао.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.