Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Дербито на осакатените: вероятните състави на Левски и ЦСКА

0
ЦСКА - Левски Цунами
Снимка: LAP.bg

Левски и ЦСКА претърпяха тежки загуби през седмицата, но с това съвсем не свършват главоболията им преди Вечното дерби. Мач №1 на България е в неделя от 14:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“. Двамата старши треньори Николай Костов и Нестор Ел Маестро ще излязат с експериментални състави заради огромната криза в двата лагера.

Наказани или контузени са куп важни футболисти и е трудно да се каже кой отбор е по-отслабен. В следващите редове ще разгледаме главоболията на „сини“ и „червени“ около сглобяването на състав. Тук можете да откриете очакванията на спортните журналисти за Вечното дерби.

Марин Петков
Марин Петков (Снимка: БТА)

Левски е без важни играчи в атака

Марин Петков си изкара пети жълт картон при тежката загуба от Лудогорец в Разград. Именно той е човекът във форма и отсъствието му е голям удар. Още по-лошото е, че не се вижда адекватна алтернатива. Бразилецът Фабио Лима, който действа по другия фланг пък е с контузия. Новото попълнение разтегна бедрен мускул по време на контролата със Спортист Своге (1:0) в паузата на първенството. 

Асен Митков също е с травма и на 99% няма да е на линия, въпреки че в лагера на символичните домакини до последно се надяваха да го вдигнат за дербито. Очаква се словакът Патрик Мислович да го замени, но той все още се климатизира към родната действителност с едва три мача като титуляр.

Така на вратата би следвало да започне Пламен Андреев, който допусна сериозни грешки в Делиормана през седмицата. Младокът бе с основна вина и за последния гол във Вечното дерби – този на Джонатан Линдсет през есента за 1:1. Към момента обаче Андреев няма алтернатива предвид очакванията съвсем скоро Николай Михайлов да окачи ръкавиците и да получи шефски пост в Левски. Едва ли, Костов ще хвърли тоталния дебютант Иван Андонов точно в сблъсъка с ЦСКА.

Защитата ще изглежда в състав Цунами, Хосе Кордоба, Келиан ван дер Каап и Патрик-Габриел Галчев. Пред тях като опорни халфове ще действат Карлос Охене и Мислович. Джавад Ел Джемили и Рикардиньо са в предни позиции, като най-вероятно ще им помагат Евертон и Асими Фадига. Билал Бари се завърна в игра с 15 минути срещу Славия и се очаква да влезе от скамейката срещу ЦСКА. Асен Чандъров е опция за освежаване в заключителната част от дербито.

ЦСКА
ЦСКА (Снимка: БТА)

ЦСКА остана без защита

Дилемите за Ел Маестро са свързани с отбраната. Най-добрият бранител статистически в отбораХристиян Петров, е със скъсана връзка на глезена след загубата от Локомотив Пловдив (1:2). В същия мач преди дни сериозно пострада Мартин Стойчев, който е скъсал предна кръстна връзка. Това ще го извади от игра за месеци наред. Иван Турицов и Юрген Матай продължават своето възстановяване. Наказан е Амос Юга, който може да действа и като централен защитник. 

Така пред Густаво Бусато ще застанат Тибо Вион, Енес Махмутович, Браян Кордоба и Емануел Шакич. Двата бека ще имат сериозна задача срещу бързите футболисти на Левски. При поражението от Локо Пловдив те допуснаха редица неточности и „черно-белите“ изпуснаха да разгромят 31-кратния шампион. ЦСКА никога не е играл с подобна защитна линия. И дума не може да става за синхрон в ариегарда, което усложнява допълнително уравнението. Централната двойка е от третия и четвъртия избор, а пък левият и десният бек са преквалифицирани на тези позиции и заместват.

Напред ситуацията е по-оптимистична кадрово, но с представяне като срещу Локо няма да се върнат усмивките по лицата на феновете. Ромбът ще е в състав Марселино Кареасо, Тобиас Хайнц, Джонатан Линдсет и Улаус Скаршем. Възможно е Станислав Шопов да започне от първата минута, но предвид предпазливия стил на Ел Маестро в дербитата, по-скоро ще влезе като резерва. Атаката ще водят Фернандо Каранга и Матиас Фаетон, а по всяка вероятност Данило Асприля ще доиграе мача през второто полувреме.

ЦСКА - Левски
ЦСКА - Левски, сблъсък между играчите (Снимка: LAP.bg)
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.