Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Дербито на дербитата – Ливърпул срещу Манчестър Юнайтед

0
Манчестър Юнайтед Ливърпул
Twitter

Най-големият мач в английския футбол ще се проведе днес, когато двата най-успешни клуба в историята на Острова се изправят един срещу друг. Точно така, време е за класика с марка Ливърпул – Манчестър Юнайтед. Двубоят на „Анфийлд“ от 26-ия кръг на Висшата лига започва в 18:30 часа българско време.

Възпитаниците на Юрген Клоп правят един от най-слабите си сезони под ръководството на германския специалист. „Червените“ се нуждаят от продължителна серия победи, ако искат догодина да играят в Шампионска лига. „Мърсисайдци“ заемат 6-о място след 24 изиграни мача в Премиърлийг и имат едва 39 точки, на 6 от четвъртия Тотнъм. 19-кратните шампиони на Англия спечелиха три от последните си пет мача в шампионата, а като домакини имат 8 победи, 3 равенства и 1 загуба при голова разлика 27:9. Ливърпул спечели 4 от последните си 5 домакински двубоя, като допусна само два гола.

юрген клоп ливърпул

Ерик тен Хаг спечели първи трофей с Юнайтед през миналата седмица, побеждавайки Нюкасъл във финала за „Карабао Къп“. Прогресът на „червените дяволи“ с нидерландеца начело е виден, а за това говори и представянето им във Висшата лига. 20-кратните шампиони са на трето място с 49 точки след 24 мача, на на 9 от втория Манчестър Сити, но и с два мача по-малко от градския си съперник. Юнайтед има 6 победи, 2 равенства и 4 поражения далеч от дома при голова разлика 17:20. Манчестър спечели три от последните си пет двубоя в първенството и допусна 5 гола в последните си 5 гостувания.

ерик тен хаг манчестър юнайтед

Срещата между двата тима от есенния дял на първенството завърши с победа за Юнайтед с 2:1. Ливърпул има три победи в последните си 5 официални мача с „червените дяволи“, като последната победа на Манчестър като гост на Ливърпул в първенството датира от 2016-та.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.