Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Решаващият ден за Килиан Мбапе настъпи

0
Килиан Мбапе
БТА / BTA

Световната футболна суперзвезда Килиан Мбапе има време до полунощ в понеделник, за да задейства опцията си за удължаване на договора си с Пари Сен Жермен с още една година до лятото на 2025-а година, а клубът е на 99,99 процента сигурен, че той няма да го направи. Именно днес изтича дадения от президента на парижани Насер Ал-Хелаифи ултиматум към френския национал.

Мбапе трябва да получи бонус от 60 милиона евро за лоялност, ако все още е в клуба във вторник. Нападателят вече отхвърли офертата на саудитския Ал Насър, който бе готов да плати на ПСЖ за правата му рекордните 300 милиона евро. Самият футболист бе категоричен, че иска да остане във френския шампион, който обаче не иска да го изпуска без пари след по-малко от година.

Французинът беше изваден от предсезонното турне на парижани в Япония и Южна Корея, като беше обявен за продажба на 21 юли, защото клубът знаеше, че той няма да поднови договора си и искаше да го продаде възможно най-бързо. На „Парк де Пренс“ вярват, че той вече се е съгласил да се присъедини към Реал Мадрид, когато стане свободен агент следващото лято.

Големият въпрос е дали Реал Мадрид ще направи оферта за Мбапе през този трансферен прозорец или рискува да го изпусне отново и той да отиде в друг клуб. ПСЖ очаква „Лос бланкос“ да направи „изключително ниско и обидно“ предложение за нападателя в края на трансферния прозорец, която испанците знаят, че клубът ще отхвърли..

ПСЖ получи различни предложения за Мбапе през последните 10 дни, включително официалната оферта от 300 милиона евро от Ал-Хилал. Смята се, че редица европейски клубове са предоставили оферти, включващи потенциални сделки за размяна на играчи. Появиха се информации, че дори Барселона има интерес, а Ливърпул бил готов вземе Мбапе под наем.

12 август е следващата значима дата. Това е първият мач на ПСЖ за сезона у дома срещу Лориен. Това, което старши треньорът Луис Енрике ще реши, когато става въпрос за състава и стартовите 11, както и реакцията на феновете на ПСЖ към Мбапе, може да ускори напускането му от клуба.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.