ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Данило Асприля е сред най-слабо оценените в ЦСКА (АНКЕТА)

0
Данило Асприля
Снимка: LAP.bg

През миналото лято Данило Асприля се завърна с големи очаквания в българския футбол. Около неговия трансфер в ЦСКА се заформи сага, защото тогавашният му отбор Бейтар Йерусалим отказа да го пусне. Появи се информация, че колумбиецът сам е заплатил 180 хиляди евро, откупувайки правата си, за да премине на стадион „Българска армия“.

Феновете посрещнаха Хищника с огромно вълнение. Да, той вече бе на 34 години, но миналия сезон отбеляза 17 гола с 4 асистенции в 31 двубоя от израелския елит. Статистика, която бе по-добра от тази на Дюкенс Назон, а и на хартия Асприля е по-класният футболист. Седем месеца по-късно обаче оценяваният на 4.2 милиона евро през 2020 година нападател все още е енигма в ЦСКА.

В края на материала можете да изразите вашето мнение за Данило Асприля.
Данило Асприля
Данило Асприля (Снимка: LAP.bg)

Една от най-ниските оценки в целия състав

Колумбиецът има едва 6.74 пункта и е на 20-о място от 24 играчи на „червените“ през сезона в платформата Sofascore. Единствено Лазар Туфегджич, Сейни Санянг, Илиан Антонов и Браян Морено се котират по-слабо от Асприля. С изключение на българина, който има 17 игрови минути, останалите или вече не са футболисти на ЦСКА, или са такива само на хартия. Важно уточнение е, че става въпрос за шампионатни мачове. В тях Данило вкара един гол за 232 игрови минути. Включи се в 11 мача, но има средно по 21 минути.

Цяла есен Червена България се питаше защо не се дава повече време на Данило Асприля. Феновете държаха лично старши треньора Нестор Ел Маестро отговорен, че налага Дюкенс Назон, Матиас Фаетон и Майкъл Естрада, а Хищника няма как да бъде полезен за малкото игрово време. В последно време обаче все повече хора са на мнението, че явно е имало причина техният любимец да не получава доверие от първата минута. При загубата с 0:1 от Лудогорец в последния мач на „Армията“ се включи за около половин час, но така и не бе запомнен с нещо. По време на контролите в Турция Асприля също не успя да покаже познатото си от преди години лице.

Данило Асприля
Данило Асприля (Снимка: LAP.bg)

Има ли Данило Асприля хронична контузия?

Според информация на Nostrabet нападателят не може да изкара цяла тренировка на изкуствена настилка. Запознати твърдят, че натоварванията са твърде високи за него и след около двайсетина минути Асприля напуска заниманието. Вероятно и на нормален терен при пренатоварване чувства болки, а оставането му в игра за пълни 90 минути граничи с абсурда. Наскоро той навърши 35 години и вече няма за кога да се подлага на оперативна намеса. Една операция би го извадила от терените до края на сезона.

Не е ясно дали ЦСКА са го взели с въпросната контузия, но подобни неща са се случвали в Борисовата градина няколко пъти през последните години. Пресен е примерът с нападателя Бисмарк Чарлс, който на практика бе неизползваем след онзи финал за Купата срещу Арда (1:0).

Данило Асприля
Данило Асприля (Снимка: LAP.bg)

Какво следва?

Ролята на Асприля и през пролетта ще е да се включва от резервната скамейка. Подобен „скрит жокер“ бе Браян Морено, който обаче вкара цели 11 гола миналия сезон и донесе много повече точки от Хищника. За ЦСКА би било пагубно, ако Фернандо Каранга тръгне по следите на Данило. Бразилецът остави отлични впечатления у нас преди пет години, но никой не гарантира, че в момента е способен на същото.

След продажбата на Назон и предвид колебливите изяви на Естрада… „червените“ ще разчитат на Асприля да вади отбора в трудни моменти. Цикилът през април и май винаги е бил сгъстен, като се играят по два важни мача на седмица. Всеки с ЦСКА в сърцето се надява колумбийският голаджия да намери отново хищническия си нюх, играейки на високо ниво следващите няколко месеца. Навярно това ще е последният шанс за него в големия футбол.

Данило Асприля
Данило Асприля (Снимка: LAP.bg)
Какво е мнението ви за Асприля?
Общо гласували 48
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.