Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Даниел Димов пред Nostrabet: Черно море иска да зависи само от себе си

0
Даниел Димов
Снимка: chernomorepfc.bg

Отборът на Черно море завърши за втори път в историята си редовния сезон в елитното първенство без домакинска загуба, но постави рекорд по победи пред своята публика – 14 от 15 мача.

Последната от тях срещу Левски позволи на тима да се изкачи на второ място и да има три домакинства в плейофите от първата шестица. Срещу кого обаче ще бъдат те, ще зависи от резултатите в последния кръг и класирането на варненския тим.

Пред Nostrabet.com капитанът на Черно море Даниел Димов изразява мнение за продукцията им срещу „сините“ и за очакванията си в оставащите шест мача до края на шампионата.


Г-н Димов, с какво успяхте да надделеете срещу срещу Левски?

– Първо, бяхме ги разучили много добре, след като гледахме няколко видеа с моменти от техни мачове през пролетта. Левски очевидно играе извън стандартните шаблони, тъй като вкарва бековете към центъра и променя често ролите на крилата. Нашият треньор обаче подготви план за противодействие и оставаше ние да го следваме на терена и да бъдем търпеливи. Радвам се, че нещата се получиха добре за нас, особено след почивката, когато имахме повече атаки и удари.

Какво си помислихте след 1:1?

Нямаше време за мислене, но имахме десетина тежки минути, след които отново заиграхме, както искаме. В такива мачове обаче при изравнени сили няма как единият отбор да има превъзходство през цялото време. Затова е важно, когато владееш инициативата, да се възползваш максимално добре от шансовете си, което за радост ние направихме.

Изненадаха ли в хода на срещата гостите?

– Не бих казал, тъй като бяхме подготвени за начина, по който ще играят и всеки един от нас знаеше какво трябва да прави. Бяхме наясно, че защитата им ще е високо изнесена и ще опитват с висока преса да ни затрудняват при изнасянето на топката и при отнемането й, но ние имахме решения за всичко. Тук е важно обаче да отбележа, че Левски е добър отбор и с добри изпълнители, така че ни беше трудно, но така пък от друга страна и победата е по-сладка.

Кога усетихте, че печелите мача?

– След като поведохме с 2:1, вътрешно в себе си бях сигурен, че не само ще победим, но и ще вкараме поне още един гол, което се случи. Бях оптимист, тъй като контролирахме двубоя и всички наши играчи бяха уверени в силите си и със стабилни изяви.

Вашите фенове също бяха изключителни?

– Всички ние, футболистите, сме им благодарни и признателни, че винаги са нашият 12-и играч, но аз специално съм много впечатлен от тяхната стилна хореография срещу Левски. Тя бе подобна на тази в дербито със Спартак преди около година и тези две хореографии винаги ще ги помня.

Какви са шансовете на Черно море да завърши втори, което би било най-големият успех на клуба в А група, откакто е създадена през 1948 година?

– Вижте, ние ще продължим да даваме максимума от себе си във всеки един от оставащите шест мача, и да поддържаме постоянно добро игрово ниво. Сега обаче мислим за гостуването в Благоевград, тъй като Пирин е коренно различен отбор през втория дял с новия си треньор. За нас е много важно да спечелим, за да може в плейофите да приемем ЦСКА на „Тича“.

Това че Пирин е различен тим, какво би трябвало да означава?

– Означава, че на Черно море ще му е тежко в Благоевград, където и без това играем трудно. Домакините искат да оцелеят директно, но и пък ние също гоним нашите цели, които са високи.

Как ще се отрази треньорската смяна в ЦСКА на отбора?

– Ние не гледаме какво стави при конкурентите, а и не е редно да ги коментирам, тъй като сме съсредоточени единствено към нашите изяви. Ние искаме Черно море да играе така, както го правеше досега през сезона и в оставащите срещи. Искаме също да продължим да сме зависими само от себе си.

Ще издържи ли Черно море на напрежението до края?

– Да, тъй като отдавна се научихме да играем под напрежение и лесен мач за нас няма. С много усилия и работа стигнахме дотук и трябва да продължим по същия начин, тъй като първенството навлезе в решителната фаза и всяка грешна стъпка е възможно да се окаже непоправима.

Коя е причината за силния сезон, който Черно море прави?

– Ние имаме най-добрия треньор, имаме и отлични футболисти и умеем да играем като отбор. Ние успяваме, тъй като всички сме едно цяло – ръководство, треньори, играчи и фенове.

Г-н Димов, ако трябва да бъдете честен, не съжалявате ли, че странични фактори лишиха Черно море от повече точки?

– И да съжалявам, нищо не мога да променя. Аз разбирам, че съдиите са хора и мога да приема човешка грешка, но когато виждам, че мерят с различен аршин и едни и същи ситуации се дават само в едната посока, говорим за тенденция, а това не бива да се случва във футбола.

Играе ли Ви се с Черно море в Европа?

– За мен е привилегия да защитавам каузата на Черно море във всеки един мач, тъй като на Черно море дължа всичко. Това е клубът, който ме изгради като футболист и човек, това е моят клуб.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.
Коментирай

Няма коментари.