ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ЦСКА защо не афишира подкрепа към Димитър Бербатов?

0
Димитър Бербатов
Lap.bg

Ден преди съдбоносния за българския футбол 15 март все още ЦСКА не е изявил официално подкрепа към Димитър Бербатов. Най-успешният роден клуб издигна Митко при предишния избор на силен човек в БФС. Така и не стана ясно защо не агитира останалите отбори у нас отново, като дори само с реномето си 31-кратният шампион щеше да привлече не малко гласове за своя бивш нападател.

В навечерието на Конгреса ставаме свидетели на невиждана кампания по масова манипулация в медиите. Водещите издания се надпреварват да ни поднасят статии, които трудно можеш да разбереш дали са новина или журналистически коментар. Отчита се „голяма подкрепа за Георги Иванов“, като се опитват да ни убедят, че това едва ли не е „изборът на народа“.

В повечето букмейкърски къщи Бербатов вече се котира на трето място след Гонзо и Михаил Касабов, за когото пък коефициента се срина последните ден-два. Явно някои хора са чели „Бай Ганьо прави избори“ и добре знаят как да минупулират общественото мнение. Лошото е, че мнозина се връзват.

Филип Филипов
Филип Филипов и Стоян Орманджиев не обявиха гласна подкрепа (Снимка: БТА)

Какво притесни ЦСКА?

Не бива да забравяме, че Сектор Г поде мащабната кампания за сваляне на Борислав Михайлов от власт. Червена България изкрещя „стига“ в лицето на статуквото. А сега се опитат да ни пробутат пионки на Боби. Гласи се подмяна, а не промяна. Вместо от ЦСКА отново да издигнат Димитър Бербатов и екипа му от опитни футболни визионери, на „Българска армия“ е неочаквано тихо по тази тема.

Публикува какви снимки на екраните на телефоните си имат футболистите, сякаш не предстои една от най-важните дати в историята на българския футбол. ЦСКА трябваше мощно да агитира цялата страна с позиция. Сами видяхме как аматьорските клубове се изреждаха да благодарят за дарените седалки от „Българска армия“. 31-кратният шампион е страхотен инфлуенсър, ако трябва да употребим този модерен термин.

Само с една публикация можеше да наклони везните в полза на борците за промяна. Вместо това чухме коментар от Гриша Ганчев: „Отдавна не се занимавам с футбол. Наслаждавайте се на борците, не ме занимавайте с глупости“.

Георги Иванов
Георги Иванов (Снимка: БТА)

Ясно е кого ще подкрепи Левски, а и други „борци за правда“

Димитър Бербатов включи в своя Изпълком личности от „синия“ лагер, които са в конфликт с Наско Сираков. Това са Петър Хубчев и Петър Ганев. На стадион „Георги Аспарухов“ Наско е човекът, който коли и беси, така че няма никакъв шанс другият столичен гранд да подкрепи екипа на промяната. Нека си припомним какво стана при предишния избор, когато бе изречена фразата „40 годишно приятелство“.

Така футболен клуб Левски, който също е не по-малък инфлуенсър от ЦСКА, собственоръчно пусна десетки бюлетини за Боби Михайлов чрез аматьорските клубове. Обявявайки се за него. Последните дни в медиите четем заглавия като „Левски и повечето водещи клубове няма да подкрепят Бербатов?“.

Гадаенето на колеги спортни журналисти е толкова гнусно, че самите те не осъзнават какъв ефект биха могли да постигнат. Именно затова беше толкова важно големите отбори да излязат и да обявят за кого ще гласуват. Така Том и Джери, Мечетата и всички останали равноправни малки клубове не биха се подвели на евтината манипулация по иначе големи спортни сайтове.

Димитър Бербатов
Димитър Бербатов (Снимка: БТА)

Накрая ще се окаже, че май си заслужаваме тинята

Предвид  надвисналата опасност „отново да си изберем същите“ прогнозите за българския футбол изглеждат изключително мрачни. Скоро равенства с колоси като Гибралтар и Литва ще са нещо напълно нормално. Във водещите отбори няма и двама-трима българи да останат, а мечтата да видим сънародници във Висшата лига, Ла Лига и Бундеслигата ще изглежда смехотворно.

Пропадането продължава години наред, но пък и футболните хора не правят нищо по въпроса да го спрат. На някои господа са им сладки паричките от УЕФА и с всякакви методи ще се борят за тях. Именно затова Димитър Бербатов и екипът му се нуждаеха от всеки вид подкрепа. Не да се излагат членове на екипа в топ сайт с коментари дали Стилиян Петров ще управлява по този начин, защото не бил откликнал на покана за подкаст. В най-натоварените дни от годината си. Не да слушаме как Гонзо е всеобщ любимец на всички клубове с визията си за развитие на млади таланти и страхотното си мъжество. И как Михаил Касабов нямал нищо общо с Боби Михайлов и компания. Та нали той управляваше с тях 18 години? За толкова тъпи ли ни имате!?

Сега беше моментът ЦСКА и Левски да ударят по масата. След като техните фенове, които се бият по улиците на София цял живот, загърбиха различията и се обединиха в името на по-светло бъдеще… как ръководителите не можаха? Надежда всяка тука оставете.

България - Литва
Националният отбор се превърна в посмешище (Снимка: LAP.bg)
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.