Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ЦСКА удари Пирин със силна игра и пренаписа историята!

0
ЦСКА Пирин Иван Турицов
Снимка: Lap.bg

ЦСКА победи Пирин с 1:0 в Благоевград. „Червените“ изиграха много силен мач и заслужено се върнаха на първото място, след като в петък Лудогорец временно ги измести след трудната победа над Локомотив София (1:0). Така в пореден кръг от efbet Лига 31-кратният шампион остава начело, а след седмица е челният сблъсък с разградчани.

Преди гостуването ултрасите организираха шествие по улиците на града.

Успехът е десети пореден като гост за ЦСКА и това е нов рекорд в историята на българския шампионат по футбол. Отборът няма и загуба във вече 16 поредни кръга.

Още в 11-ата секунда Браян Морено имаше чудесна възможност да открие, но Янко Георгиев отрази удара в ъглов удар. Малко след това Иван Тасев беше изведен сам срещу Густаво Бусато, а бразилецът умело излезе и парира.

ЦСКА - Пирин

В четвъртата минута се отдаде почит на легендата на ЦСКА, Пирин и българския футбол Красимир Безински, който почина на 22 април 2019 година. След около десет минути Тобиас Хайнц също изпробва реванша на вратаря, но отново последва веща намеса. Половин час от началото на мача ЦСКА пожела дузпа, след като Чебраилс Макрецкис пресече с ръка подаване на Енес Махмутович в наказателното поле.

Сектор Г фенове ултраси ЦСКА

Малко след това Хайнц напредна отлично и намери Морено, който стреля в близкия на Георгиев ъгъл, а вратарят отрази шута. Три минути преди почивката ЦСКА поведе след хубава комбинация между Иван Турицов и Браян Морено, като колумбиецът вкара деветия си гол за сезона

След почивката темпото на игра спадна. В 70-ата минута Кондраков остана сам срещу Бусато. Бразилецът спаси с тяло, а след това Християн Петров се намеси отлично, за да избие топката току пред тялото на съперников играч.

Пирин фенове Благоевград

Влезлият като резерва Жираир Шагоян се понрави с играта си, а малко преди края негов бомбен изстрел от далречна дистания беше отразен от блестящия днес Янко Георгиев. При добавката Дюкенс Назон се забави и не успя да удвои преднината на столичния гранд. В последните секунди Иван Тасев можеше да наруши празника на „червените“, изстрелът му обаче премина покрай тяхната врата.

Така ЦСКА е с две точки пред Лудогорец, а двата отбора се изправят един срещу друг следващата неделя (30 април). Големият мач е от 20:15 часа на стадион „Българска армия“.

Сектор Г фенове ултраси ЦСКА

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.