Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ЦСКА трябва да затвърди „пробива“ от Вечното дерби

0
ЦСКА
Снимка: БТА

Страстите от Вечното дерби още бушуват в „червения“ лагер, но за ЦСКА предстои нов мач и ако ползваме тенис риторика, трябва „пробивът да бъде затвърден“. „Армейците“ приемат на Националния стадион „Васил Левски“ Пирин Благоевград. Срещата е в петък от 20:15 часа и по традиция ще бъде излъчвана в ефира на „Диема Спорт“.

Рекордьорът по титли на България влиза в мача в по-добро настроение от всякога през сезона. В неделя ЦСКА надигра категорично големия исторически съперник Левски и го победи с 2:0. Във фенския фолклор пък останаха редица моменти от трибуните, които ще се помнят с години.

Звездите Тобиас Хайнц и Фернандо Каранга поведоха „червените“ в неделния следобед, вкарвайки двата гола и именно на тандема ще се разчита срещу „орлетата“.

Всички генерали са на фронта

Точно наличието на фигури като Хайнц и Каранга е изключително важно за ЦСКА. Двамата са най-разпознаваемите футболисти на тима и движеща сила в предни позиции. В дефанса „червените“ също имат лидери.

Лидери, чиято дума се чува и в съблекалнята. Капитанът Юрген Матай и вицекапитанът Амос Юга ще са на линия за домакинството на Пирин. Нидерландецът игра около 70 минути срещу Левски, което бе негово завръщане след травма. Юга пък търпя втория си мач наказание срещу „сините“. Сега двама от най-опитните в „червените“ редици ще въдворяват ред в половината на ЦСКА. Матей ще застане на номиналната си позиция като централен защитник, докато Юга със сигурност ще прати Марселино Кареасо като централен, а не опорен халф. С наличието на Каранга, Хайнц, Матей, Юга и вратарят Густаво Бусато можем да кажем, че всички лидери в ЦСКА ще бъдат на фронта срещу Пирин.

Ангел Лясков, Амос Юга, Локомотив Пловдив - ЦСКА
Ангел Лясков, Амос Юга, Локомотив Пловдив - ЦСКА (Снимка: LAP.bg)

Дългоочакваното завръщане

След точно 11 месеца отсъствие Брадли Де Нойер ще се завърне на терена за ЦСКА. Левият краен бранител се контузи в края на сезон 2022/23 и по-точно в плейофната фаза. Нидерландецът скъса кръстни връзки на коляното в Пазарджик, където заради наказание „армейците“ приеха Черно море и го победиха с 2:0. Оттогава нароченият за гонене Де Нойер се лекува, но доста бавно. А „червените“ не спират да страдат в лявата зона.

Брадли де Нойер
Брадли де Нойер

Мястото на Брадли вляво на защитата най-често си разменят Тибо Вион и Емануел Шакич. Никой от двамата обаче не може да даде това, което даваше Брадли Мазику на левия бек например. Адашът му Де Нойер също не успя да замени пълноценно конгоанеца и често бе критикуван за проявите си в защита. Атакуващата мощ на нидерландеца е пословична, ала времето не е на негова страна. Де Нойер ще има едва около месец, за да си спечели нов контракт с ЦСКА, тъй като сегашният изтича в края на юни.

В Пирин има много хляб за „армейските“ очи

Преди над десетилетие имаше една популярна песен „Хляб за очите“. Неритмична, неособено съдържателна като текст, но превърнала се в нарицателно сред младежта за видяно нещо хубаво. ЦСКА може да види „нещо хубаво“ в Пирин. „Орлетата“ винаги са се славели като люпилня на таланти и една от най-добрите школи в България. Всичко това, въпреки че клубът претърпя не едно или две сътресения в последните 20-30 години. В момента в Благоевград ситуацията се стабилизира и това е отлична новина за футболна България. Благоевградчани разполагат с няколко истински бижута в състава си.

Едно от тях е отдаденият под наем от ЦСКА Асен Дончев. На другия фланг пък е един „червен“ юноша – Андрей Йорданов. Двамата са основни единици в състава на Олександър Бабич и е въпрос на време да заиграят на по-високо ниво. Защо не и в ЦСКА?

Преди няколко седмици се появиха информации, че „червените“ са уредили първото си лятно попълнение. Става въпрос за Иван Тасев – играчът във форма за Пирин. Точно Тасев наказа „армейците“ през есента, когато ЦСКА обърна Пирин за няколко минути и спечели с 2:1 на „Христо Ботев“. Представянето му изглежда е отворило широко очите на столичния гранд, който от лятото ще може да ползва млад и истински перспективен български футболист по крилото.

Иван Тасев
Иван Тасев (Снимка: FCPirin.com)

Прогноза: ЦСКА е доста по-класният тим и въпреки че генерално не играе атрактивен и нападателен футбол, би трябвало да спечели с лекота. „Червените“ да водят на почивката и да спечелят мача, може да гарантира добър коефициент и именно това е прогнозата за петъчния мач ЦСКА – Пирин.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.