ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ЦСКА срещу Лудогорец в малко по-особен мач за „червена“ България

0
Лудогорец - ЦСКА
LAP.bg

ЦСКА и Лудогорец се изправят в сблъсък в тежка категория на днешния 10 декември. Двубоят на „Българска армия“ е с начален час 17:45 часа и ще бъде излъчван по „Диема Спорт“.

Определено в сърцата на „армейците“ този мач е с по-особена нотка. Привържениците на ЦСКА ще се сбогуват с легендарния стадион „Българска армия“ след 56 години на съоържението в настоящия му вид. В следващите месеци и години на това място в Борисовата градина ще тече мащабна реконструкция, която цели в началото на 2026-а година ЦСКА да има нов, модерен, 16-хиляден стадион.

Българска армия нов стадион на ЦСКА

„Червените“ посрещат мача на второ място с 42 точки – три зад зимния шампион Черно море. Столичният гранд може да изравни по точки „моряците“, ала заради един допуснат гол на „Армията“ ще е втори. Лудогорец за момента е трети с 39 пункта, макар да има и мач пасив от своите съперници за първата позиция.

Главен съдия на мача днес е Драгомир Драганов, за когото ЦСКА неколкократно обяви, че не иска да свири двубои на тима. На ВАР пък е Волен Чинков, който също не е особено долюбвано лице от „червена“ България.

Наставникът на домакините Нестор Ел Мастро не може да разчита единствено на трайно контузените нидерландци Юрген Матай и Брадли Де Нойер. Титулярният капитан бе „домакин“ на „Армията“ в деня на отворените врати във вчерашната събота.

За Лудогорец ситуацията с контузените е идея по-лоша. Там под въпрос са двете основни единиц под рамката за „зелените“ – Симон Слуга и Серджио Падт. В евентуално тяхно отсъствие, доверието на Георги Дерменджиев ще падне върху младия Дамян Христов.

Лудогорец - ЦСКА

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.