ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ЦСКА ще забива последния пирон в ковчега на проекта от Бистрица

0
ЦСКА
Снимка: БТА

ЦСКА гостува в Бистрица на клуба ЦСКА 1948 в събота от 15:00 часа, като сблъсъкът е от кръга в Първа лига. Мачът ще бъде ръководен от Иво Андреев. Домакините по традиция се подиграха с феновете и отпуснаха едва 250 билета, а цената на талоните ще е по 30 лева. Очакванията са част от агитката на столичния гранд отново да подкрепя любимците си от хълм, намиращ се в непосредствена близост от стадиона на „бистришките тигри“.

Наи-титулуваният български клуб се завърна към победите срещу Арда (1:0) за Купата на България, а след това Берое беше разбит с 3:0. Така „червените“ се отърсиха от неприятното поражение от Черно море (0:1) и влизат със самочувствие срещу един от най-неприятните си съперници. Отбор, създаден да пречи. Без фенове, история и бъдеще.

Матиас Фаетон
Матиас Фаетон (cska.bg)

Една промяна в състава

Старши треньорът Нестор Ел Маестро ще направи една промяна сред титулярите, продиктувана от контузията на капитана Юрген Матай. На негово място ще излезе Енес Махмутович, за когото се появиха информации, че отказва да преподпише своя договор. Нидерландецът пък лекува мускулната контузия, получена през първата част на двубоя с Берое. Очаква се да се завърне след две седмици.

На пейката пък във втори пореден мач ще остане норвежецът Тобиас Хайнц. Заменилият го Станислав Шопов вкара два гола и подаде за третия срещу заралии, с което категорично си заслужи да започне от първата минута.

Трябва да се отбележи, че Амос Юга е на един картон от наказание в размер на два мача. Според информация на „Тема Спорт“ той е преминал специален инструктаж да бъде изключително внимателен, за да не си изкара официално предупреждение. Анализаторите обаче са скептични до колко полузащитникът от ЦАР ще спази указанията. Той е известен с привичките си на терена, които често му вадят картони „от въздуха“.

Ивайло Чочев и Бърнард Текпетей
Бившият футбоист на ЦСКА 1948 и настоящ такъв на Лудогорец Ивайло Чочев в битка за топката с Бърнард Текпетей по време на финала за Суперкупата на България (Снимка: БТА)

Разпада в Бистрица

ЦСКА 1948 изглежда наближава логичния си край. Отборът беше разпродаден през зимата и резултатите след подновяването на сезона са посредствени. Лудогорец удари три пъти четата на Николай Панайотов – за първенството, за Купата и за Суперкупата на България. Освен това се стигна до две шампионатни ремита от по 1:1 срещу последния Етър и Славия. 

Ще е чудо, ако играещият в Бистрица отбор се задържи в първата шестица. На фона на потресаващата му форма изненадващо букмейкърите дават коефициент 2.20 за победа на ЦСКА. Равенството е оценено на 3.20, а успехът на домакините би изплатил залозите по 3.50. 

Иначе през зимата ЦСКА 1948 се раздели с Ивайло Чочев, Георги Русев, Симеон Петров, Елитон, Тиаго Барбоса, Рууни Ева и Мики Орачев.

ЦСКА Фернандо Каранга
ЦСКА Фернандо Каранга (Снимка: cska.bg)

Тенденция

ЦСКА за четвърти път ще играе шампионатен мач на стадион „Витоша“ в Бистрица. Любопитното е, че до сега това се е случвало срещу три различни съперника – Царско село, Витоша и ЦСКА 1948. В баланса от тези срещи са – две победи за ЦСКА и една загуба. Поражението беше на 29 февруари 2020 година с 1:2 от Царско село. И в трите си мача на този стадион досега 31-кратният шампион вкара по един гол. В два от случаите това се оказа достатъчно за победата.

В последните пет мача между тези отбори пък ЦСКА победи четири пъти, а веднъж завършиха наравно. Макар и да е дразнител, проектът ЦСКА 1948 често се оказва лесна плячка за столичния гранд. Единственото равенство обаче беше много злополучно – 1:1 при изпуснатата от Иван Турицов дузпа в последната минута. Тогава ЦСКА изпусна титлата кръг преди края на сезона.

Преди първия съдийски сигнал домакините са на шесто място в класирането с актив от 37 точки, а съставът на Нестор Ел Маестро заема трета позиция с 48 пункта.

Вероятни състави

ЦСКА 1948: Петър Маринов, Реян Даскалов, Райън Будунга, Росен Божинов, Симеон Василев, Первизджон Умарбаев, Неделко Пишчевич, Бирсент Карагарен, Талис, Педриньо, Антонио Вутов

ЦСКА: Густаво Бусато, Мартин Стойчев, Енес Махмутович , Християн Петров, Тибо Вион, Амос Юга, Марселино Кареасо, Станислав Шопов, Джонатан Линдсет, Матиас Фаетон, Фернандо Каранга

Прогноза – победа за ЦСКА

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.