ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ЦСКА с първа загуба в летните контроли

0
цска карабах

Отборът на ЦСКА допусна първо поражение в предсезонната си подготовка. Възпитаниците на Саша Илич загубиха с минималното 1:0 в контрола с шампиона на Азербайджан – Карабах. Проверката се игра в австрийския град Вьоргъл.

Единственото попадение в мача отбеляза Редон Чика в края на първата част, когато грешка в подредбата на защитниците в червено позволи центриране отляво на Густаво Бусато. След рикошет топката се озова в играча с номер 19, който не сбърка от близко разстояние.

Втората част започна с нова добра възможност за азерите, но изстрелът на Ясин Бензия от границата на наказателното поле бе спасен от бразилския страж на „армейците“. В следващите минути Бусато отново бешеглавно действащо лице, като вратарят на ЦСКА отрази няколко сигурни попадения във вратата си.

Карабах изпусна сигурен гол 20-ина минути преди края на срещата, когато удар на Бензия бе блокиран от Мено Кох. Кълбото се озова Нериман Ахундзаде, който изпусна от чиста позиция и изпрати топката в аут.

В заключителните минути азербайджанците уцелиха и греда след изстрел с глава на Ахндзаде. Секунди по-късно Карабах направи нов сериозен пропуск. Максим Медведев получи отляво и центрира към Хамиду Кейта, който реши да отиграе топката с едно докосване, но някак си не уцели вратата.

„Армейците“ имат още една проверка на австрийска земя. В събота те играят с ВШГ Тирол от Австрия, а ден по-късно „червените“ се прибират в България.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.