Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ЦСКА не трябва да се разделя със Станислав Шопов

0
Станислав Шопов ЦСКА
Снимка: LAP.bg

В последните дни все по-усилено се говори за трансфер на Станислав Шопов от ЦСКА в Ботев Пловдив. Българският полузащитник участва в 13 мача на столичния гранд през сезона, но предимно се появяваше като резерва. Това със сигурност е пробудило недоволство у 21-годишния младежки национал. До края на сезона обаче има още много мачове и в сгъстения цикъл със сигурност би получил много повече игрово време.

Още повече, че сега в схемата с ромб няма място за Марселино Кареасо и Амос Юга по едно и също време, а тримата норвежци Джонатан Линдсет, Тобиас Хайнц и Улаус Скаршем не могат да изнесат всяка минута до края. В момента ЦСКА не разполага с лукса да продава един от важните си халфове. Станислав натрупа достатъчно стаж в отбора, а ако се търси тепърва нов на негово място, той няма да има никакво време за сработване. Борбата ще е за всяка точка до края и 31-кратният шампион има нужда от всички налични оръжия в арсенала си.

Станислав Шопов
Станислав Шопов с поразяващата левачка (Снимка: LAP.bg)

Футболист с голям потенциал

Слави доказа, че е много качествен играч и с фланелката на България U21. През ноември вкара великолепен гол на връстниците си от Германия (2:3) и даде две асистенции срещу Естония (6:0). Дебютира и за мъжкия национален отбор, като подаде за гола при гостуването на Литва (1:1) миналото лято и получи една от най-високите оценки. Шопов тепърва има още много да се развива и да се утвърждава както в клубния отбор, така и при „лъвовете“.

Странно е как ЦСКА от време на време привлича младоци, но така и не ги налага в състава си, а след това се разделя с тях. Да, Станислав вече има дузина мачове в Борисовата градина, но доверието към него не е същото, каквото получиха редица невзрачни чужденци. Които вероятно са били лансирани повече с цел продажба.

ЦСКА Назон, Вион, Станислав Шопов
ЦСКА Назон, Вион, Станислав Шопов (Снимка: cska.bg)

Станислав Шопов може да последва примера на Греъм Кери

Ирландецът беше един от недооценените играчи на ЦСКА, но след промяна в схемата и тактиката се превърна в основно оръжие на „армейците“ у нас, и в европейските клубни турнири. Аналогии между двамата могат да се правят много, но дори само наличието на футболист със силен ляв крак в средата на терена обогатява значително отбора. Към момента и тримата норвежци играят с десен крак. Станислав би се чувствал много по-добре отляво на ромба, отколкото вариативния Хайнц, който е полезен и на други позиции.

Неведнъж във футбола при смяна на треньор или схема на игра някой от резервите надскача възможностите на титуляр. Още повече, когато говорим за млад и креативен играч, чийто потенциал тепърва ще се разгръща. От Ботев Пловдив не са глупави, а напротив. Те са отлично запознати с възможностите на своя юноша и ще е съвсем логично той да заблести на „Колежа“, ако се стигне до трансфер. Идентичен бе случаят с Ивелин Попов и Левски, където бяха отписали Попето, а неговите показатели са сред най-добрите в елита този сезон.

Станислав Шопов
Станислав Шопов (Снимка: LAP.bg)

Бориш се за титла… без халфове

Изглежда безумно борещ се за шампионската титла отбор да не разполага с никакъв избор за своята полузащита. Какво ще се случи при наказание, натрупана умора или не дай боже контузия на някой от титулярното трио зад нападателите? Ще трябва Емануел Шакич и Тибо Вион да запълват дупки. Няма как със запълване на дупки да минеш Лудогорец, чийто отбор струва почти 50 милиона евро и разполага с по двама-трима напълно заменими футболисти на всеки пост.

До скоро широчината в състава можеше да се счита за едно от предимствата на „червените“, но сега съвсем не е така. В нападение възможностите също изглеждат все по-лимитирани. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.