Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ЦСКА може да прати Левски в тежък нокаут

0
ЦСКА
Снимка: БТА

ЦСКА и Левски ще приковат вниманието на родната футболна общественост за втори път този месец. В началото на април „армейците“ надиграха тотално големия си съперник и го победиха с 2:0. Това задълбочи кризата в лагера на „сините“ и създаде напрежение, а при ново поражение от ЦСКА то ще ескалира. 

Привържениците на 110-годишния клуб са крайно недоволни от представянето на отбора последните седмици. Дори оставиха сектор „Б“ празен за мача с Берое (1:0). 

Макар и да не се борят за титлата на България, което приляга на столичните грандове, залогът в това издание на Вечното дерби е много голям.

Николай Костов
Старши треньорът на Левски Николай Костов (Снимка: БТА)

ЦСКА може да уволни Николай Костов от Левски

„Сините“ допуснаха още две тежки поражения, освен споменатото в Мач №1 на България – 1:5 от Лудогорец и 1:3 от Черно море. Преди тях Наско Сираков изрази пълна подкрепа към старши треньора, но според различни публикации в медиите турбулентният месец е разклатил стола на наставника.

У нас винаги се случва едно и също – бушонът, който изгърмява при игрова криза в даден отбор, е треньорът.

Самият Костов вече на няколко пъти влезе в словесни пререкания с феновете и те издигаха транспаранти по негов адрес. Есента ги обвини за пиро шоу. Миналата седмица обяви, че те трябва да „обичат, а не да събличат“, а това са само два епизода от заигравката между треньор и агитка.

Марселино Кареасо, Левски - ЦСКА
Марселино Кареасо, Левски - ЦСКА (Снимка: БТА)

ЦСКА може да спре Левски за Европа

Ново поражение освен сериозен психологически удар ще значи и лимитирани шансове за класиране в европейските клубни турнири.

Без Европа Левски ще се лиши от сериозни приходи, които миналото лято закърпиха бюджета за сезона. Загуба във Вечното дерби винаги се е приемала тежко, но две за един месец и то от колеблив ЦСКА със само един централен нападател и две крила в редиците си… никой няма да иска да е на мястото на Костов.

Към момента „сините“ се надяват Лудогорец или ЦСКА да вземе Купата на България, за да може четвъртият в класирането да отиде на бараж за Лига на конференциите. Тази позиция обаче заема Локомотив Пловдив, който е с точка пред Левски. След дербито до края ще остават още четири кръга.

Фенове на Левски
Фенове на Левски (Снимка: LAP.bg)

Напрежението към Наско Сираков също ще нарасне

Организираните фенове от Трибуна Сектор Б издигат знамената си наобратно на всеки мач. Освен този с Берое, когато бяха в бойкот и не влязоха на стадиона, както вече споменахме. Конфликтът се зароди след раздялата със Станимир Стоилов-Мъри и Ивайло Ивков. Дуото беше в основата на спечелената Купа на България и привлечените основни футболисти, които напълниха клубната каса.

„Обявяваме се против гаврата на ръководството с вековния ни клуб. Кръг след кръг петната върху най-обичания отбор в България стават все повече и повече. Стигнахме до момент, в който знайни и незнайни отбори се подиграват с нас на терена, а публики с нулева идентичност и репутация да се давят във виковете си: “Още, още…”.

Това написаха привържениците. Сега последното нещо, което искат да видят, е нова загуба от ЦСКА.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.