ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ЦСКА е на ред да шамароса несъстоятелния Берое

0
Берое - ЦСКА
Снимка: LAP.bg

ЦСКА приема Берое в мач от 23-ия кръг на Първа лига. Сблъсъкът е в неделя (3 март) от 14:30 часа на Националния стадион „Васил Левски“. Домакините са категоричен фаворит и в следващите редове ще разгледаме защо.

Историята говори: Берое е обречен в София

Статистиката е категорично в полза на ЦСКА. Когато става въпрос за домакинства, „армейците“ прегазват съперника – 51 победи, 7 равенства и едва 1 загуба при голова разлика 177:33. Общият баланс пък е 80 успеха за столичния гранд, 12 за заралии и 26 равенства (271:88).

На практика Берое е един от любимите съперници на ЦСКА през годините. Единственото поражение в столицата бе през сезон 2014/2015, когато „червените“ наредиха историческа поредица от мачове без да вкарат гол и от първо място зимата слязоха до четвъртото. Тогава останаха съмнения за симулативна игра, а вследствие на умишленото източване клубът фалира и трябваше да играе в Трета лига след лятото. При нито една друга визита Берое не е бил и близо до победа над ЦСКА.

Каранга се реваншира на феновете срещу любима жертва

Бразилският голмайстор не започна добре втория си период в Борисовата градина. Все пак и първият не стартира на високи обороти… но след тва се превърна в любимец на Червена България. Сега Фернандо пропусна да се разпише при повторния дебют срещу Ботев Враца (3:0), а седмица по-късно беше изгонен в битката с Черно море (0:1).

Берое обаче е любима жертва за него, като има 4 попадения във вратата на заралии. Вкара и хеттрик – на 10 декември 2017 при звучната победа с 6:0 на стадион „Българска армия“. Сега моментът е удачен Каранга да поднови головата си сметка срещу слаб в защита отбор, който играе много трудно в София, а и по навик си пати от голаджията.

Славия - Берое
Славия - Берое (Снимка: БТА)

Берое смени целия си състав зимата… с по-слаб

Не е ясно колко ще продължи южноамериканският експеримент в Стара Загора. В началото на сезона новото ръководство привлече две дузини чужденци със съмнително футболно минало, като представи и Леандро Годой-Кошмара. На фона на всички останали той бе от класата на Лионел Меси или Кристиано Роналдо… Е, вече го няма, защото Берое го продаде в паузата. Един от много напуснали.

Сега ситуацията е идентична – беше привлечен Себастиан Кано – титуляр в колоса Бока Хуниорс. Колумбиецът вероятно веднага е усетил разликата в класите на предишните и новите си съотборници при загубите с 0:3 от Славия и 0:2 от Лудогорец, в първите си две срещи за „зелените“. Подобна стратегия със селекция „на килограм“ през годините не е довела до нищо хубаво за българските клубове.

А повечето легионери със съмнителни качества и визитки, едва ли ще бъдат запомнени по родните терени. Една птичка пък пролет не прави и щеше да е далеч по-добре в Берое да заложат на сплотен колектив, отколкото на една звезда и редица нискоразрядни легионери.

Нестор Ел Маестро ЦСКА
Нестор Ел Маестро (Източник: facebook.com/cskasofiaofficial)

Ел Маестро взима тези мачове

Нестор често е критикуван за твърде защитния си стил в големите дербита. Сърбинът поне не греши в срещите с изявен фаворит ЦСКА, които влизат в графата „задължителни“. Старши треньорът умее да мотивира своя отбор, карайки го да не подценява нито един съперник. 

Спокойно можем да определим домакинството на Берое като „елмаестровски“ мач. Не са тези сблъсъците, към които Червена България е критична. 

Нашата прогноза е победа за ЦСКА с повече от един гол разлика срещу Берое.

winbet – 1.80

inbet – 1.80

efbet – 1.87

betano – 1.78

bet365 – 1.875

alphawin – 1.81

elitbet – 1.89

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.