Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Цифри и обещания: Сираков и финансовата победа над НАП

0
Наско Сираков, Даниел Боримиров
Снимка: БТА

„Синя“ България вече диша идея по-спокойно. Управниците на Левски обявиха на мащабна пресконференция, че главницата на дълга към НАП е погасена. Обяснено неюридически, това означава, че „сините“ спират да трупат лихви към задълженията си. Над 6 милиона лева са платени към приходната агенция за главницата на дълга и остават близо 6 милиона като лихви по думите на члена на НС – Борислав Георгиев.

Дългоочакваната новина бе съобщена освен от Георгиев, също и от мажоритарния собственик Наско Сираков и изпълнителния директор Даниел Боримиров.

Сираков обяви, че освен погасената главница, клубът е платил около 4 милиона лева текущи задължения, както и 2 милиона от българската валута за просрочени плащания.

„Най-важното за нас през тази една година беше да отпадне угрозата от Левски да слага тирета, запетайки и въпросителни знаци. Убеден съм в този момент, че такава угроза вече няма“, заяви Сираков, визирайки точно последните 12 месеца. Само преди два дни се навърши точно една година откакто Станимир Стоилов не е част от Левски. Седмица по-късно Сираков заяви, че за „сините“ е най-важен мачът с НАП, което даде повод на критиците му да използват фразата срещу него при неуспехи на терена.

Наско Сираков
Наско Сираков (Снимка: БТА)

За тяхна жалост или не, Сираков вече поведе в резултата както на НАП, така и на тях. Според самия собственик двубоят е спечелен. Чистите цифри, без да говорим за главници и лихви, са такива, че Левски е изплатил половината от дължимото си към Националната агенция по приходите. Остава обаче още толкова. Сираков 1:0 НАП, метафорично казано.

Оттук нататък предстои Сираков да бъде съден по резултатите. Въпреки че мачът с НАП е само на полувремето и с аванс в резултата. А резултатите на Левски поне през този сезон не са оптимални. Есенцията на „синия“ клуб е да се бори за титли, купи и евроучастия. И към момента е доста възможно един от тези фронтове да остане недокоснат. Отборът от „Герена“ се движи пети в класирането. В последния кръг Локомотив Пловдив измести „сините“, които са в серия от две поредни загуби срещу двата си най-големи съперника в последните години. Головата разлика в тези мачове е изключително обидна за всеки със „синьо“ сърце.

Борислав Георгиев
Борислав Георгиев (Снимка: БТА)

Самият Сираков побърза да се презастрахова и заяви, че през лятото Левски ще има пет нови попълнения за следващата кампания. Щекотливият въпрос с треньора, като във всеки български клуб, също бе зададен и отведен в една посока. Николай Костов ще води „сините“ и през сезон 2024/25, а договорът му ще бъде продължен, заяви категорично голмайстор №1 на Левски. Сираков дори се извини на Костов публично, че досега е можел да разчита на редуцирана бройка футболисти. Това отчетливо се видя и в мачовете с Лудогорец и ЦСКА. Вероятно ще се види отново и в идващите плейофи в шампионата, които обещават да бъдат доста тежки за Левски.

За всеки един продаден играч ще има ново попълнение, работи се по селекцията, минимум 18 опитни играчи трябва да имаме“ – обясни категорично Сираков и продължи с горепосочения цитат, в който не иска да вижда Левски с тирета, запетаи и други препинателни знаци, закачайки се с ЦСКА.

Но след като вече няма угроза от загуба в мача с НАП по думите на Сираков, е съвсем логично Левски да мисли за следващата си битка. А това е тази по спортен път – смисълът на Левски. Защото спортните битки не са с разсрочки, а в цикъл сряда-събота.

Даниел Боримиров
Даниел Боримиров (Снимка: БТА)

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.