Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Черно море вече е правил шампионска услуга на ЦСКА

0
Черно море
Снимка: lap.bg

След грешната стъпка в последния си мач отборът на ЦСКА вече не държи съдбата си в свои ръце. В последния кръг армейците трябва задължително да победят Левски и да разчитат Черно море да не загуби от Лудогорец на „Тича“ във Варна.

Ако има някаква добра новина за Саша Илич и тима му, тя е, че историята вече познава случай, когато Черно море е правил шампионска услуга на ЦСКА в края на сезона.

Това се случва през пролетта на 1966 година. Варненци правят слаб сезон, но кръг преди края вече са си гарантирали запазването на елитния статут. На 19 юни пред 40 хиляди зрители на „Юрий Гагарин“ те приемат актуалния шампион и временен лидер Левски и го шокират с 1:0. Точен за победата е централният нападател Здравко Митев в 27-ата минута.

В същото време вторият в класирането ЦСКА надделява срещу Марек с 4:2 на „Бончук“ и излиза лидер. В последния кръг Черно море гостува именно на ЦСКА. Още на почивката домакините водят с 3:0, а впоследствие печелят с 4:2 и слагат край на тригодишната си суша без титла. Черно море пък финишира на 11-о място в крайното класиране след 8 победи, 11 равенства и 11 загуби.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.